NappeMi szyje MonikaK, a kieszonki chińskie, bo produkowane w Chinachu nas się IB sprawdza już 2 rok; dlatego odradzam wszelkie sugestie, bo najlepiej samemu sprawdzić
NappeMi szyje MonikaK, a kieszonki chińskie, bo produkowane w Chinachu nas się IB sprawdza już 2 rok; dlatego odradzam wszelkie sugestie, bo najlepiej samemu sprawdzić
ja u starszego niemowlaka najbardziej lubię opcję formowanka (storchenkinder na troczki, ekomama albo monkeysnuggle) plus welniane gaciory od olidroni albo welniany loveybums. to ostatnio mój ulubiony zestaw. awaryjnie (gdy formowanki schną albo dla babci lub niani) kieszonki. używam Yettę i Nappime - te drugie są zawodniejsze, ale być może to kwestia niedopasowania do budowy ciała chłopczyka.
a na dłuższe wyjścia biorę applecheeki - jedna kieszonka plus kilka bawełnianych wkładów i tylko wkładami żongluję.
IB SIO mi się nie sprawdza, obciska cenne obszary.
EDIT: i chińskie kieszonki też mam, happy flute i insze. też fajne.
Ostatnio edytowane przez szast.prast ; 31-08-2011 o 18:30
my też lubimy itti bitti i formowanki, pozatym issy bear jest fajnyuwielbiamy go
Mi też pasują IB. Kieszonki generalnie jak dla mnie bardziej awaryjne od SIO i zestawów prostokąt lub formowanka + otulacz.
Wydaje mi się, że każdy - niezależnie od płci, a raczej od wieku/etapu rozwojowego dziecka, może i pulchności, wrażliwości skóry, możliwości pralniczych i ekonomicznych wypracowuje swoje naj. Choć rzeczywiście właśnie dowiedziałam się, że IB mogą obciskać jąderka - zwrócę na to uwagę.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
U nas IB Tutto przeciekaly gora wlasnie przez ten niski stan i wklad przypinany od razu przy brzegu, ale ustawilam na wiekszy rozmiar i teraz jest gitTrzeba tylko mocno zapinac w pasie.
Na noc super sie sprawdzaja TB Flexitot v2 i Bamboozle Stretch z Flipem. Na dzien Flip + prefoldy/wklady z tegoz.
Kieszonki wszystkie nam przeciekaja bokiem przy nozce, ale moj dziec z tych 'barrrrrdzo lejacych'.
AIO superowe sa TB Easyfit v1 mikrofibrowe, wlasnie wytrzymala mi 6h(!) z dodatkowym wkladem bambusowym.
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
Trochę OT: na you tube widziałam film nakręcony przez Pieluszkarnię. Pokazują m.in. jak składać tetrę dla chłopca i dla dziewczynki. Dla chłopca - OK, ale dla dziewczynki (pokazane, żeby skręcić tetrę wokół własnej osi). Ja sobie nie wyobrażam na czymś takim siedzieć...
A na temat: Wonderoos v2 ma na wkładzie bambusowym napy do wpięcia mikrofibry - wyżej dla chłopca, niżej-dla dziewczynki. U nas się sprawdzają Wonderoosy, Charlie Banana i Babyetty oraz Flip. To wszystko, co mam i jest OK.
Ostatnio edytowane przez Julla ; 20-10-2011 o 10:00
miśki dwa i mały ktoś
Nasz numer 1 - bumgenius, ma wkład zmniejszany na napkę i tam gdzie chłopiec sika jest grubiej dopóki jeszcze pieluszka jest zmniejszona, a potem można dołożyć drugi wkład (w komplecie są obydwa). Bumgenius jest jedyną pieluszką jaką widziałam, gdzie mikropolar ze środka nie ma kontaktu z krawędzią pieluszki - pul jest wpuszczony głębiej - i te pieluszki dlatego nie przeciekają. W dodatku materiały są rewelacyjnej jakości.
Poza tym dobre są też blueberry i econappi. Polskie nappime mi relatywnie szybko przeciekają. Pupeko mam od niedawna więc trudno powiedzieć. Kieszonka minky od ekomamy też nam cieknie. Na początku było ok, ale przy większym sikaniu nie dają rady.