Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: jakie pieluszki dla chłopca, co polecacie?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Dla chlopca totalnie odpadają wszelkie IB - czyli Itti Bitti i to zarowno w wersji SIO jak i formowanka bambusowa, te mialam i porazka - sa za ciasne dla klejnotów i niskie w stanie, przesikane od razu.
    Od noworodka sprawdza sie tetra w prostokat (grubiej z przodu, z tylu mniej) i welniany otulacz (nie - gacie, ja uwielbiam loveybums), formowanki rozne tez z welnianym otulaczem, teraz jak jucz chlop podrosl, a od poczatku byl duzy - wieksze formowanki - tez rozne, i kieszonki i AIO dla meza - bo szybciej sie zaklada niektore juz one-size pasują, ale to wychodzi dopiero w praniu - w zalzenosci od wagi i budowy dziecia. Wole jednak rozmiarowe zarowno formowanki jak i kieszonki.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    Dla chlopca totalnie odpadają wszelkie IB - czyli Itti Bitti i to zarowno w wersji SIO jak i formowanka bambusowa, te mialam i porazka - sa za ciasne dla klejnotów i niskie w stanie, przesikane od razu.
    Od noworodka sprawdza sie tetra w prostokat (grubiej z przodu, z tylu mniej) i welniany otulacz (nie - gacie, ja uwielbiam loveybums), formowanki rozne tez z welnianym otulaczem, teraz jak jucz chlop podrosl, a od poczatku byl duzy - wieksze formowanki - tez rozne, i kieszonki i AIO dla meza - bo szybciej sie zaklada niektore juz one-size pasują, ale to wychodzi dopiero w praniu - w zalzenosci od wagi i budowy dziecia. Wole jednak rozmiarowe zarowno formowanki jak i kieszonki.
    A nam się Itti Bitti na razie sprawdzają, żadnych przecieków, zarówn SIO I AIO. Mi Maciek sika głównie w okolicach tyłka, z przodu nie
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustonoszka

Domyślnie

U mnie też Itti Bitti SIO odpadło - wkładki strasznie ściskały jąderka. Za to sam otulacz od IB SIO z jakimś innym wkładem (mikrofibrą lub tetrą) sprawdzał się super. Jeśli będziesz nosić w chuście w pozycji przyklejonej żabki to nie polecam kieszonek wąskich w kroku (czyli właśnie Itti Bitti albo Fuzzi Bunz) - bo momentalnie leci bokami.

Z kieszonek sprawdziły się Bum Geniusy (ale jak mały ciut podrósł, tak od 3 mies., bo wcześniej przeciekało od strony plecków), Happy Flute i świetne są Real Easy Hip Hip Baby/Wonderoos na dłuższe spacery i na noc.
    Z formowanek polecam P'tits Dessous, Storchenkinder (na troczki, teraz też są dostępne na napy) i genialny jest też Bum Genius bambusowy (mega chłonny, ładnie wyprofilowany, i jako jedna z nielicznych formowanek nie sztywnieje w praniu).

Jeśli masz ochotę zaszaleć i wydać trochę więcej pieniędzy na coś oryginalnego i zachwycającego, to zerknij na stronę http://weenotions.co.uk/ - świetnie uszyte (można wg własnego projektu, wybór materiałów i naszywek jest ogromny), dobry kontakt, no i na pupie wyglądają super.

Chustomanka

Domyślnie

Hmm, no tak Itti Bitti jedną mam i faktycznie niezbyt się sprawdziła. To znaczy wydawała się super, wąska w kroku, fajnie uszyta no i śliczna z wyglądu. Ale jak Szypi trochę podrósł to zaczął narzekać, że go w jąderkach ciśnie, choć zapinałam bardzo luźno

No niestety na szaleństwa nie mogę sobie pozwolić, dlatego Was proszę o pomoc by niepotrzebnie czegos nie kupować.

Wczoraj po obejrzeniu zakupiłam pieluszkę Lenny Lamp, ma ktoś może? Wydawała mi się dobra dla chłopca, ale czy pod innym względem się sprawdza?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

MAły używa IB SIO i na razie jest ok. Nic nie przecieka, ucisku też nie ma. Większy ucisk - mam wrażenie-powodują stare wonderosy, chociaż lubię je za tę mega-chłonnośc. U nas sprawdzają się generalnie kieszonki wszelakie - od chinek po BG
    A lennylamb będę miec, ale dopiero za 2 tyg, więc jeszcze nic nie wiem. Wydają się szerokie, trochę jak wonderoosy....
    Ostatnio edytowane przez libra ; 29-08-2011 o 19:07

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta
    A lennylamb będę miec, ale dopiero za 2 tyg, więc jeszcze nic nie wiem. Wydają się szerokie, trochę jak wonderoosy....
    No to uważam za minus, bo pierwszy syn jest wąski w kroku i szerokie pieluchy miałam wrażenie, że przeszkadzają mu w ruchach. Ale wydają mi się miękkie i łatwo układające, ale jak będzie to wyjdzie po kilku praniach...

A co lepsze u małego dziecia: kieszonka czy formowanka?

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

NappeMi szyje MonikaK, a kieszonki chińskie, bo produkowane w Chinach u nas się IB sprawdza już 2 rok; dlatego odradzam wszelkie sugestie, bo najlepiej samemu sprawdzić

Uprawnienia umieszczania postów