Pokaż wyniki od 1 do 20 z 171

Wątek: tetrę odkryłam

Mieszany widok

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

ł
    Cytat Zamieszczone przez Yellowstone Zobacz posta
    Dziewczyny to jakie Wy macie dzieci? Na moją 3,5 miesięczniaczkę 5kg tetra i otulacze S (na przykład IV) są za duże Wciąż się pieluchujemy w malutkich kawałkach pociętej tetry i otulaczach noworodkowych (polecam Kokosi i bambino mio). Dopiero niedawno wbiła się w prefoldy z żółtym obszyciem.

Nie wierzę w używanie tetry dla noworodka bez robienia dużej pupy, chyba że pokażecie na zdjęciach
    A ja nigdzie nie napisałam, że pupka była mała Była ogromna w prostokąt, a w samolot nawet, nawet Miałam też pociętą na mniejsze kawałki, żeby cieniej było A małą zaczęłam pieluchować wielo jak miała ok. 8 tygodni i ok. 5,6 kg Ja po prostu kocham wielo i dzisiaj mimo nadmiaru kieszonek wsadziłam mała w tetrę

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

U nas tetra ostatnio jako wklad do kieszonki czesto jest uzywana, bo mimo ze mam duzo wkladek bambusoeych i z mikrofibry to jak ida zeby potrzeba duzo pieluch, bo synek czesciej sika i czeste sa przecieki, wiec prawie co godzine zmieniam pieluszki

Chustofanka Awatar soh
    Miejscowość
    Japonia

Domyślnie

To ja sie dopisze do watku, juz trzecie dziecko w tetrze chodzi, kupowane tylko dla pierwszej było, dla kalinki chyba 20 nowych sztuk mi mama dostała, Sumire ma tylko co sie ostalo, tylko otulacze jej nowe kupiłam, bo te po Majke i Kalinie poszły w swiat juz wczesniej
    Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Pomocy! Przy pierwszym tetry nie stosowałam. Dopiero teraz gdy już ma przeszło 16 miesięcy odkryłam, że tetra pod otulacz świetna sprawa. Przy drugim chcę zacząć od początku póki starszy się nie odpieluchuje i przekaże stosik młodszemu, ale już podrośniętemu. Zależy mi przede wszystkim na używaniu tetry pod otulacze przez pierwsze trzy miesiące. Zamierzam skompletować otulacze kokosi S/XS i NB oraz najmniejszy rozmiar Imse Vimse i Bambino Mio. Czy pod takie otulacze tetra orgiami też wejdzie? Jaki wtedy rozmiar tetry wybrać, aby starczyła i na tygodniowe niemowlę nie robiąc przy tym mega pupiny, i na 3 miesięczne bobo? Proszę o porady w tej kwestii, ewentualnie odsyłanie do wątków. Przeczytałam już kilkadziesiąt, ale jakoś nie natrafiłam na konkretne odpowiedzi.

Uprawnienia umieszczania postów