Cześć dziewczyny, ja planuję stosować tetrę z otulaczami (zakupiłam póki co 3 szt. u Babyetta - 1 S-XS i 2 One size). Wydaje mi się, że to najprostszy i najtańszy sposób na wielopieluchowanie. Więcej otulaczy na razie nie kupuję, bo nie wiem jakiej wielkości będzie dzidziuś po urodzeniu. Doradźcie proszę jaką tetrę, muśliny, czy też prefoldy zakupić. Ile sztuk, jakie rozmiary i gdzie (linki do sklepów) tak żebym na razie miała przynajmniej na pierwsze 3 m-ce. Czy dodatkowo stosujecie jakieś wkładki? Ja myślę o pocięciu kocyka z Ikei, ale może macie jakieś inne patenty? Będę wdzięczna za dobre rady
.

. Więcej otulaczy na razie nie kupuję, bo nie wiem jakiej wielkości będzie dzidziuś po urodzeniu. Doradźcie proszę jaką tetrę, muśliny, czy też prefoldy zakupić. Ile sztuk, jakie rozmiary i gdzie (linki do sklepów) tak żebym na razie miała przynajmniej na pierwsze 3 m-ce. Czy dodatkowo stosujecie jakieś wkładki? Ja myślę o pocięciu kocyka z Ikei, ale może macie jakieś inne patenty? Będę wdzięczna za dobre rady
Odpowiedz z cytatem
). A otulaczy na początek to polecam więcej ok. 4-5 (i zdecydowanie rozmiarowych S/XS), bo u nas ciągle były pobrudzone kupką przy noworodku.

prefoldów małych mam 12 szt. i dużych 6szt. Ale na stosowanie jakichś wkładek do tetry to nie wpadłam (mogłabym trochę pogrubić tą biedronkową

).