Pokaż wyniki od 1 do 20 z 171

Wątek: tetrę odkryłam

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    kurczę a nie dziwi Was ta rozbieżność cenowa??

mi najtaniej wychodzą zalinkowane wcześniej perfoldy i chyba tym się pokieruję

te tetro wychodzą po 10 zł za szt, to sporo bo można dołożyć zł lub dwie i mieć wkłady bambusowe które są mega chłonne i zwinąć w zwykła tetrę i pod otulacz
    Jak się zastanowić to trochę racji w tym jest, wg opisu te prefoldy mają 6 i 4 (po złożeniu 14) warstwy tetry, to nie powala... w końcu złożona w prostokąt też prawie tyle ma... 10 zł. to za tetrę chyba sporo...

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

znalazłam na allegro tetrę lux 125 g za 2,90 i chyba tą sobie kupie

http://allegro.pl/grube-pieluszki-te...778818487.html

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mazowsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaUlki Zobacz posta
    znalazłam na allegro tetrę lux 125 g za 2,90 i chyba tą sobie kupie

http://allegro.pl/grube-pieluszki-te...778818487.html
    Fajna jest - używam już przy drugim dziecku i nic się nie dzieje, do pieluchowania boska.

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    Jak się zastanowić to trochę racji w tym jest, wg opisu te prefoldy mają 6 i 4 (po złożeniu 14) warstwy tetry, to nie powala... w końcu złożona w prostokąt też prawie tyle ma... 10 zł. to za tetrę chyba sporo...
    No tak, ale dobra tetra, czyli nie marketowa, z której robi się szmatka po kilku praniach, tania nie jest... Wszystkie te Imse Vimse, lenye, bambino mio etc - one przecież właśnie tak blisko dychy wychodzą za sztukę...

Podczepiam się pod pytanie o muśliny bambino mio, czy ktoś może coś o nich napisać?

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    No tak, ale dobra tetra, czyli nie marketowa, z której robi się szmatka po kilku praniach, tania nie jest... Wszystkie te Imse Vimse, lenye, bambino mio etc - one przecież właśnie tak blisko dychy wychodzą za sztukę...
    ja kupowałam najtańszą tetrę - 50gr czy 1zl za sztukę. chłonność świetna, żadnych ubytków w yglądzie nie zanotowałam, oprócz tego że rogi nie mają idealnego kąta prostego. na długie spacery zdarza mi się wyjść w kieszeni i takiej tetrze... czy to oznacza, że miałam szczęście i dobrze trafiłam?
    jak dla mnie ta tetra jest niezniszczalna

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerstin200 Zobacz posta
    ja kupowałam najtańszą tetrę - 50gr czy 1zl za sztukę. chłonność świetna, żadnych ubytków w yglądzie nie zanotowałam, oprócz tego że rogi nie mają idealnego kąta prostego. na długie spacery zdarza mi się wyjść w kieszeni i takiej tetrze... czy to oznacza, że miałam szczęście i dobrze trafiłam?
    jak dla mnie ta tetra jest niezniszczalna
    Ja kupiłam 20 sztuk takiej allegrowej no name za 1,2-1,5, z zamiarem używania jako szmatek, podkłądek etc, nie do wielopieluchowania. Po półroku wygląda niestety paskudnie - zżółkła, twarda, zmechacona... Uzywam jej awaryjnie, ale to nie był dobry zakup.

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    Ja kupiłam 20 sztuk takiej allegrowej no name za 1,2-1,5, z zamiarem używania jako szmatek, podkłądek etc, nie do wielopieluchowania. Po półroku wygląda niestety paskudnie - zżółkła, twarda, zmechacona... Uzywam jej awaryjnie, ale to nie był dobry zakup.
    no zobacz... a ja mam tak sympatyczne wrażenia z używania najzwyklejszej tetry, że dawno pożałowałam tych wszystkich niebotycznie drogich pieluch typu np. lulu nature czy dodo... i to i to do zasikania, ale jakos nie żal mi wrzucać do prania tetry nawet po kilku minutach noszenia, za to moje oczekiwania co do drogich pieluch są dużo wyzsze. i nie wiem, ile musiałabym cih mieć, żeby starczyło... a co za tym idzie, ile pieniedzy na nie przeznaczyc.

Chustofanka Awatar nuna77
    Miejscowość
    Kraków-Prądnik Cz.

Domyślnie

Dziewczyny doradzcie, mam troche tetry z 30 sztuk, na razie pieluchuje jednorazowymi, ale chodze mi po głowie wielo. Kupic otulacze Filip czy może jakies inne sa lepsze do tetry?, ewentualnie dokupic inne wklady? Dzieć ma 4 miesiace
    Jacuś 23.04.2011

Martynka 21.09.1998

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

Możesz spokojnie tetry używać i ja mam właśnie otulacz Flip i kupiłam ostatnio nappime jest fajny taki zgrabny tylko moja ma już 1,5 roku skończone i te one size są w sam raz, może bardziej dopasowany będzie jakiś rozmiarowy otulacz?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja mam zarówno tę lux, jak i zwykłą (taką nieco grubszą od bandaża) i szczerze - nie ma jakiejś kolosalnej różnicy w chłonności - nawet "bandaż" w wersji kilkuwarstwowej chłonie nieźle i nawet dużemu sikowi da radę A jak szybko schnie
    Do otulacza to nawet wolę ten bandaż, bo jest bardziej miękki, niż tetra lux.

Uprawnienia umieszczania postów