Pokaż wyniki od 1 do 20 z 171

Wątek: tetrę odkryłam

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klusiecka Zobacz posta
    Wlaśnie mam tą z krainy pieluszek. Jestem bardzo zadowolona.
    No ja tez mam - ze 2 rodzaje i zastanawiam sie do czego ona ma sluzyc, bo mi po niej woda po prostu splywa, jak po polarze i zalanolinowanej welnie, na razie uzywam do kapieli (w wanience plywa po powierzchni, trzeba ja topic) i wszystkich innych czynnosci, w otulaczu wyladowala zwykla biala tetra po Piotrku - prostokąt i welniany otulacz
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    No ja tez mam - ze 2 rodzaje i zastanawiam sie do czego ona ma sluzyc, bo mi po niej woda po prostu splywa, jak po polarze i zalanolinowanej welnie, na razie uzywam do kapieli (w wanience plywa po powierzchni, trzeba ja topic) i wszystkich innych czynnosci, w otulaczu wyladowala zwykla biala tetra po Piotrku - prostokąt i welniany otulacz
    O, no to ciekawe, że nawet o tetrze mogą być tak różne opinie) Ja się przymierzam do dużego zakupu złożonego z kikko, być może tej niebielonej właśnie, i muślinów bambino mio. Osobno zamówiłam lenyę i Tetro - po parę sztuk. I zobaczymy... Zastanawiam się też nad bawełnianą tetrą z kikko - czy ktoś miał?

Chustofanka

Domyślnie

A miał ktoś wspomniane muśliny Bambino mio? To typowa/powszechna tetra czy raczej bliżej muślin Imse Vimse, ale bielone?

I czy próbował ktoś prefoldów Tetro? Jakiś czas temu widziałam w Ekobaby prefoldy Tetro właśnie z tetry - dosyć fajnie mi się kojarzyło, bo tetra szybciutko schnie, a może też fajnie by chłonęły skoro z kilku przeszytych warstw. Ale wówczas były tylko opakowania chyba po 10 szt i nie kupiłam. Teraz nigdzie ich nie widzę, nawet w sklepie firmowym Tetro.
    Ostatnio edytowane przez mamuśka ; 28-08-2011 o 11:59

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

Właśnie się natknęłam na prefoldy tetro są na zamówienie 14 dni trzeba czekać, ale całe opakowanie 10 szt

http://www.kangurkowo.pl/pieluszka-s...ro-10-szt.html

to ja już teraz nie wiem co kupić... chyba będę musiała coś wypróbować..

Guest
    Guest

Domyślnie

kurczę a nie dziwi Was ta rozbieżność cenowa??

mi najtaniej wychodzą zalinkowane wcześniej perfoldy i chyba tym się pokieruję

te tetro wychodzą po 10 zł za szt, to sporo bo można dołożyć zł lub dwie i mieć wkłady bambusowe które są mega chłonne i zwinąć w zwykła tetrę i pod otulacz

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    kurczę a nie dziwi Was ta rozbieżność cenowa??

mi najtaniej wychodzą zalinkowane wcześniej perfoldy i chyba tym się pokieruję

te tetro wychodzą po 10 zł za szt, to sporo bo można dołożyć zł lub dwie i mieć wkłady bambusowe które są mega chłonne i zwinąć w zwykła tetrę i pod otulacz
    Jak się zastanowić to trochę racji w tym jest, wg opisu te prefoldy mają 6 i 4 (po złożeniu 14) warstwy tetry, to nie powala... w końcu złożona w prostokąt też prawie tyle ma... 10 zł. to za tetrę chyba sporo...

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

znalazłam na allegro tetrę lux 125 g za 2,90 i chyba tą sobie kupie

http://allegro.pl/grube-pieluszki-te...778818487.html

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    Jak się zastanowić to trochę racji w tym jest, wg opisu te prefoldy mają 6 i 4 (po złożeniu 14) warstwy tetry, to nie powala... w końcu złożona w prostokąt też prawie tyle ma... 10 zł. to za tetrę chyba sporo...
    No tak, ale dobra tetra, czyli nie marketowa, z której robi się szmatka po kilku praniach, tania nie jest... Wszystkie te Imse Vimse, lenye, bambino mio etc - one przecież właśnie tak blisko dychy wychodzą za sztukę...

Podczepiam się pod pytanie o muśliny bambino mio, czy ktoś może coś o nich napisać?

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamuśka Zobacz posta
    ...
    I czy próbował ktoś prefoldów Tetro? Jakiś czas temu widziałam w Ekobaby prefoldy Tetro właśnie z tetry - dosyć fajnie mi się kojarzyło, bo tetra szybciutko schnie, a może też fajnie by chłonęły skoro z kilku przeszytych warstw. Ale wówczas były tylko opakowania chyba po 10 szt i nie kupiłam. Teraz nigdzie ich nie widzę, nawet w sklepie firmowym Tetro.
    ja mam prefoldy Tetro 5 szt. te większe i dopiero teraz są dobre, nie wiem ile warstw mają, ale to mega pieluchy. Chłonne baardzo, więc chyba na noc będę zakładać, bo w dzień od 1 siku to ledwo wilgotne, a ja zmieniam co sik więc szkoda.
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Uprawnienia umieszczania postów