z tego co pamiętam espejo jest z Gdyni
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Obydwie kalahari byłyby dobre. Tylko tę z bambusem trzebaby było złamać, albo kupić używaną. 100% bawełna jest cienka i mięciutka. Z naturalnym bambusem jest ciut grubsza, a po złamaniu bardzo przyjemnie mięciutka. Ma lepszą nośność niż sama bawełna - będzie dobra nawet dla starszaka. W bambusowej wątek jest biały a w bawełnianej beżowy.
syn i córka: I.2003, córka: IX.2005, syn: IX.2008
Dzieki asia889! To juz mi dużo wyjaśnia, ale mam jeszcze parę pytańSkoro piszesz, że bambus jest ciut grubszy to juz nie wiem... bo podobno bambus właśnie na lato dobry, bo oddycha i jest przewiewny... ?
A o co chodzi z tym, że wątek biały lub beżowy? Chodzi o ten najjaśniejszy pas materiału, czy wątek całej tkaniny?
Jak Cię stać - to bierz bambusbawełny są taaakie pospolite...
Te "ciut" to naprawdę jest ciut ciut - nic, czym należałoby się przejmować.
Wątek to te nitki w poprzek ze tak powiem, wpływa na ostateczny kolor całej chusty, nie porównywałam obu ale pewnie bambus jest troszkę jaśniejszy przez biały wątek.
IMHO rzecz jasna![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Dzięki za pomoc dziewczyny! No mi to trzeba tłumaczyć jak dzieckuA najlepiej jeszcze wskazać palcem, taka jestem niezdecydowana
Ale udało się! Decyzja została podjęta! Pod wpływem impulsu zakupiłam w końcu tę, która podobała mi się od początku, czyli amazonię, ale właśnie z bambusem
Teraz tylko czekam aż do mnie przyjdzie, a potem obie będziemy spokojnie czekać na moje Maleństwo
![]()
mila, ja bym na Twoim miejscu dokupiła jeszcze jedną chustę - już złamaną, używaną. Dwie chusty warto mieć, żeby było w czym nosić jak się jedna pierze (mówię z perspektywy osoby z jedną chustą). A i taka złamana może Ci na początku pomóc.
Bellydancer jest z Sopotu, z tego co pamietam![]()