-
-
Chusteryczka
Eeeee, "w tym temacie", akurat rozrzut jest już mniejszy
Papierki np Close Parent, można wrzucic z kupką do toalety. Bo są też takie co nie można - zwracaj na to uwagę, np. babyono.
Do prania dowolny proszek plus Nappy Fresh lub Miofresh. Proszek taki co nie zawiera mydła. Nie używamy też płynu do prania i absolutnie do płukania.
Olejek naturalny z drzewa herbacianego, lawenda - to sa najpopularniejsze o działaniu antyseptycznym. Ale ja ostatnio używam mało albo wcale, bo mam wrażenie, że potęguje smrodek
Dodałabym do tego jeszcze worek na brudne pieluszki - na wyjścia bardzo przydatny
A co do zmiennych gustów - potwierdzam
Zaczynałam od tetry z otulaczem i formowanek, potem był wielki szał kieszonkowy, powrót do otulacza, znowu kieszonki, IB SIO, a teraz mnie na formowanki naturalne wzięło 
Właściwie to jeszcze tylko wełniaków nie próbowałam, ale wszystko przede mną
Ostatnio edytowane przez libra ; 31-08-2011 o 19:10
-
Chusteryczka
-
Chustoguru
U nas się sprawdzają.
Ja jeszcze dorzucę mydło galasowe, świetnie spiera plamy po kupach.
-
a apropo plam po kupach, to gdzieś pisałam, że mój slubny szczotą je traktuje, taka co to zwykle do paznokci w domach jest
no i ostatnio odkryłam, że super zlazła plama po kupie po zetknięciu z w.w szczotą...
-
Chustoguru
-
Chustoguru
yvone, tylko czy zawsze masz/będziesz miała wystarczająco ciepło, żeby te AIO wysuszyć? Nie wiem, jak tam u Was z porą deszczową, ale u nas w chłodne lato to miewałam problemy nawet z oddzielnymi wkładami do kieszonek, a AIO w takiej sytuacji sobie po prostu nie wyobrażam...
Nie bój się wielorazówek, kup to, co Ci się podoba i sprawdz w praktyce. Ja na początku miałam przeróżne opcje - i formowanki, i składane babuski z otulaczami wszelkiej maści, i kieszonki... Zostałam akurat przy pulowych kieszonkach, resztę sprzedałam bez problemu, bo były b.krótko uzywane (rozmiarówki dla malutkiego niemowlaka) i w idealnym stanie.
Wkładanie wkładek sprawia mi wielką przyjemność i relaksuje... - może trudno w to uwierzyć...
Są tak piękne, że ten kwadrans raz na dwa dni poświęcony na ich "obróbkę" rekompensuje przyjemność z patrzenia na wielobarwną, kwiatową pupkę. O aspekcie zdrowotnym i korzyściach dla Matki Ziemi już nie mówię...
PS. W Australii pewnie macie duuuzo taniej IssyBearNappies
Looknij tutaj (chociaz brakuje najpiękniejszych wzorków: wisienek, arbuzów i dużych biedron):
http://www.pieluszkarnia.pl/product-...Baby-Snap.html
Ostatnio edytowane przez metis1 ; 16-09-2011 o 14:37
Uprawnienia umieszczania postów