Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: Początki - pomóżcie, proszę :)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie

Już pomału się odnajduję w świecie wielo . Postanowiłam, że kupię kilka kieszonek i otulaczy, a do nich ręczniki ikeowskie, tetrę i wkłady. Polećcie mi proszę papierki, olejek, dodatek antybakteryjny i coś do prania. Wiem, że i w tym temacie pewnie ilu ludzi, tyle opinii, ale jeśli możecie, to podzielcie się swoimi doświadczeniami. Co najlepiej się Wam sprawdza?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Eeeee, "w tym temacie", akurat rozrzut jest już mniejszy
    Papierki np Close Parent, można wrzucic z kupką do toalety. Bo są też takie co nie można - zwracaj na to uwagę, np. babyono.
    Do prania dowolny proszek plus Nappy Fresh lub Miofresh. Proszek taki co nie zawiera mydła. Nie używamy też płynu do prania i absolutnie do płukania.
    Olejek naturalny z drzewa herbacianego, lawenda - to sa najpopularniejsze o działaniu antyseptycznym. Ale ja ostatnio używam mało albo wcale, bo mam wrażenie, że potęguje smrodek

Dodałabym do tego jeszcze worek na brudne pieluszki - na wyjścia bardzo przydatny

A co do zmiennych gustów - potwierdzam
    Zaczynałam od tetry z otulaczem i formowanek, potem był wielki szał kieszonkowy, powrót do otulacza, znowu kieszonki, IB SIO, a teraz mnie na formowanki naturalne wzięło
    Właściwie to jeszcze tylko wełniaków nie próbowałam, ale wszystko przede mną
    Ostatnio edytowane przez libra ; 31-08-2011 o 19:10

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie

Dzięki! Dobrze, że napisałaś, że płyn do prania się nie nadaje, bo ja tylko takiego używam. Zatem będę musiała przerzucić się na proszek .

edit:a papierki ImseVimse się nadadzą?

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

U nas się sprawdzają.

Ja jeszcze dorzucę mydło galasowe, świetnie spiera plamy po kupach.

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

a apropo plam po kupach, to gdzieś pisałam, że mój slubny szczotą je traktuje, taka co to zwykle do paznokci w domach jest no i ostatnio odkryłam, że super zlazła plama po kupie po zetknięciu z w.w szczotą...

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Dzieki mama-donna
    wiem, pamietam tetre (mlodszy brat ) i gotowanie pieluch w garze na kuchni.... Moja mama mi nawet kupila taki gar tutaj, do gotowania wlasnie, hehe....
    Ja wszystko piore w zimnym (cokolwiek to oznacza ) no i tez mysle, ze te AIO i formowane z otulaczem to najlepsza opcja.
    Nic, mysle, mysle, az mi czacha dymi

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

yvone, tylko czy zawsze masz/będziesz miała wystarczająco ciepło, żeby te AIO wysuszyć? Nie wiem, jak tam u Was z porą deszczową, ale u nas w chłodne lato to miewałam problemy nawet z oddzielnymi wkładami do kieszonek, a AIO w takiej sytuacji sobie po prostu nie wyobrażam...

Nie bój się wielorazówek, kup to, co Ci się podoba i sprawdz w praktyce. Ja na początku miałam przeróżne opcje - i formowanki, i składane babuski z otulaczami wszelkiej maści, i kieszonki... Zostałam akurat przy pulowych kieszonkach, resztę sprzedałam bez problemu, bo były b.krótko uzywane (rozmiarówki dla malutkiego niemowlaka) i w idealnym stanie.

Wkładanie wkładek sprawia mi wielką przyjemność i relaksuje... - może trudno w to uwierzyć... Są tak piękne, że ten kwadrans raz na dwa dni poświęcony na ich "obróbkę" rekompensuje przyjemność z patrzenia na wielobarwną, kwiatową pupkę. O aspekcie zdrowotnym i korzyściach dla Matki Ziemi już nie mówię...

PS. W Australii pewnie macie duuuzo taniej IssyBearNappies Looknij tutaj (chociaz brakuje najpiękniejszych wzorków: wisienek, arbuzów i dużych biedron):
    http://www.pieluszkarnia.pl/product-...Baby-Snap.html
    Ostatnio edytowane przez metis1 ; 16-09-2011 o 14:37
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Uprawnienia umieszczania postów