Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: Początki - pomóżcie, proszę :)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

ja do tej pory używam tylko kieszonek i też daje radę i popieram rady poprzedniczek, polecam bazarek gdzie można za niewielkie pieniążki wypróbować różnych typów pieluszek na pewno nie kupowałabym 20 sztuk tej samej firmy na początek
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Chustofanka

Domyślnie

Ja też nie radzę 20 szt z jednego źródła.
    Potrzeby i upodobania mamy to jedna sprawa ale dziecku też nie wszystko pasuje: 1) jedne maluchy wolą sucho (sztuczny polar), inne muszą mieć naturalne tkaniny, 2) różna budowa dzieci - jedne pieluszki będą za duże, inne za ciasne 3) rodzaj pieluszki - kieszonki są wygodne i szybko schną, ale nie można ich za często (lub wcale) potraktować gotowaniem (tak jak tetrę czy bawełnę), a to problem jeśli dziecko ma tendencję do stanów zapalnych 4) zapięcia - wygodne ale szybko niszczące się rzepy, czy mniej wygodne ale trwalsze napy itd. itp.

Na pewno radziłabym poszukać pieluszek u szyjących mam z forum (wątek pt. "handmade") oraz sklepików z firmami produkujących polskie pieluszki np.: pupeko, franiszki, babyetta, mio unico, nappime, małe me itd.

Często są to naprawdę świetne jakościowo pieluszki, a w dużo niższej cenie. Kiedy dwa lata temu zaczynałam pieluchować, prawie wcale nie istniały i trzeba było się zaopatrywać w sklepach online z drogimi pieluchami sprowadzanymi nawet zza oceanu. Teraz sytuacja się bardzo poprawiła.

Uprawnienia umieszczania postów