Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: co pod otulacz wełniany (poza formowankami)

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie co pod otulacz wełniany (poza formowankami)

Zakupiłam (w końcu) otulacz wełniany, tani nie był , a mam tylko dwie formowanki, więc to za mało, a teraz nie chcę za bardzo szaleć z zakupami i stąd pytanie co jeszcze dobrze się sprawdza pod wełenkę??? czy pieluszka kwadratowa muślinowa spięta klamerką snapi byłaby ok???? tetrowe składane w prostokąt się zsuwają, więc pozostaje tylko składanie na latawiec aby spiąć klamerką tak???? tylko moja tetra jest jakieś 50x70 więc na 11 kg to za mało i słabo się składa do latawca a co z prefoldami??? nie miałam nigdy, nadawałyby się??? podpowiedzcie proszę

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Pieluszki składane jak najbardziej, same wkładki też, nie to zależy, jak bardzo ruchliwe masz dziecko (mogą być ręczniczki z ikea jako wkładki)

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

rozumiem że chodzi o zestaw: pieluszka w latawiec + pieluszka składana w prostokąt. a jak się trzyma taki zestaw przy spięciu klamerką, jest ok??? nie zsuwa się??? i czy rzeczywiście zainwestować w pieluszki muślinowe??? kształtem byłyby ok bo są 80x80.

i jeszcze drobniutki pytanie: czy nowy otulacz wełniany przed pierwszym użyciem już przechodzi kurację lanolinową???

Uprawnienia umieszczania postów