do jakiego wieku wystarcza Ergobaby? Nasz 2latek panel ma do pach czy mogę jeszcze w nim troszke ponosić?
do jakiego wieku wystarcza Ergobaby? Nasz 2latek panel ma do pach czy mogę jeszcze w nim troszke ponosić?
Ostatnio edytowane przez buniaaa ; 06-02-2013 o 15:01
Basia mama Bartka (marzec 2006) i Olka (wrzesień 2010)
Nasz maluch jest młodszy (skończone 15 m-cy), ale na tyle urósł, że sam wyciąga ręce ponad górną część szelek. Tak mu wygodnie i chyba tak może być, bo oglądałam na zdjęciach producenta, to dość duże dzieci tak właśnie są noszone. Może zadzwoń do sklepu, w którym kupowałaś i zapytaj? Ja się teraz zastanawiam czy warto kupić taką narzutkę przeciwdeszczową. Fajnie by było, gdyby ktoś mi powiedział czy coś takiego się sprawdza? Chociaż widzę, że chyba mało kto korzysta z tego nosidła na tym forum... :/
Maluch 10.2011
Narzutka przeciwdeszczowa zbędna moim skromnym zdaniem - spory parasol wystarczy i dla mamy i dla dziecka
Nosidło do pach (ale do samych pach a nie połowy pleców) jest ok.
Im starsze dziecko tym też już ciężej będzie mieć panel "od kolanka do kolanka" bo by musiał obejmować noszącego dookoła pasaZresztą im starsze dziecko tym mniej się je nosi (zazwyczaj...) bo gros czasu są samobieżne.
Na moją ponaddwulatkę jest już niestety za małe, a kupiłam sobie piękny egzemplarz mystic purpleNo nic, poleci w świat cieszyć innych
![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
nie miałam narzutki
wystarcza na parasol
u nas (synus ma 2 lata i 1 miesiąc) tez wyciąga sobie rączki i ma nosidło do pach, ale jak chce schowac sobie rączki to wtedy jest ono wyżej.
Jak go nosze to wygląda to tak jak na zdjęciach z kartonika w którym ergo było zapakowane jak kupiłam.
do nosidelka jest (z tego co pamietam) plyta z instrukcją jak zakładać etc.
Może zobacz sobie tam
a jak nie to poszukaj na youtube - na pewno znajdziesz
Ja nawet nie wiedziałam że jest do tego narzutka. Ale parasol zdaje sie praktyczniejszy, bo dla dwojga.
My dwuletnią Asię jeszcze sporadycznie nosiliśmy, tak bardzo okazjonalnie jak sie nóżki męczyły.
Pytam o tę narzutkę, bo sama wolę mieć po prostu kurtkę z kapturem w czasie deszczu. Nie znoszę chodzić z parasolką. Dlatego pomyślałam, że ktoś może taką narzutkę posiada i może podzielić się info czy faktycznie dobrze chroni dziecko przed deszczem, nawet większe - ponad roczne? Chodzi mi nie tylko o głowę, ale też czy nogi się pod nią dobrze chowają?
Maluch 10.2011
Odświeżam![]()
Właśnie się zastanawiam nad tym nosidłem czy może lepsze MT nie mam pojęcia![]()