Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: ERGObaby czy MT

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Do nosidełka i mt dziecko powinno samo siedzieć.

Ergobaby mogę polecić. Najlepiej zapytać taty w czym będzie chciał nosił. Mój wiem że mt by niezamotał, ale znam facetow którzy lubią mt. Sprawa indywidualna. Potwierdzam że cena na allegro jest baardzo atrakcyjna i raczej nie jest to stała oferta. Ktoś obkupił się na wyprzedaży w usa i sprzedaje. W sklepie w tej cenie ergobaby nie znajdziesz choć w PL mało ich w ogóle. Dużo osób nosi w nich w Niemczech i Swajcarii. W dziale OGÓLNIE pare dziewczyn zamieściło swoje recenzje ergobaby. Nie wiem czy jest już też wątek w dziale RECENZJE. Trzeba sprawdzić i jeśli nie ma to go dodać. Na pewno parę osób się odezwie

Mt na wymiar szyją dziewczyny w dziale Handmade w poddziale Chusty i nosidła - warto tam zajrzeć. Nie wszyscy mają kolejki, trzeba pytać dziewczyn. Mt lepiej opatula kręgosłup, ale w zimie pasy się ciągną po ziemi. Wszystko ma swoje plusy i minusy
    Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 24-08-2011 o 10:27
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustonoszka Awatar olga
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Bardzo dziękuję za porady, chyba skuszę się na to ergo, szczególnie jeśli cena rzeczywiście jest taka atrakcyjna, zresztą widziałam w Niemczech po 100 euro i zastanawiałam się czemu w Polsce są o połowę tańsze.

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Mimezis jeśli pasy się ciągną po ziemi, to trzeba je skrócić, to nie jest ani normalne ani bezpieczne. Pozdrawiam

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hajda Zobacz posta
    Mimezis jeśli pasy się ciągną po ziemi, to trzeba je skrócić, to nie jest ani normalne ani bezpieczne. Pozdrawiam
    Mimezis chodziło o to, że pasy ciągną się po ziemii podczas wiązania

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hajda Zobacz posta
    Myślę, że Mimezis chodziło o to, że przy motaniu w zimie pasy mogą się ubrudzić.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja tam tylko MT i pani_olo, powtarzam jak mantre

ja jestem tylko mietkowa i z ręką na sercu, jeszcze nigdy żadnego mojego miecia nie wymazałam przy motaniu Moje są czyściusie, wystarczy troszkę pocwiczyc

Ergo bym teraz nie kupiła dla takiego maluszka
    zresztą za tę cenę to można miec naprawdę idealne nasidło dopasowane do Waszych potrzeb
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Dankin podpisuję się pod Twoimi słowami. MT dobrze zawiązane pracuje rewelacyjnie, wystarcza na długo, można sobie zamówić indywidualne nosidło wg własnych potrzeb i gustu.

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Eh, oczywiście chodziło mi o to, że podczas wiązania pasy leżą na ziemi i jeśli musisz zamotać na dworze, wychodząc np. z auta a tam chlapa, śnieg i błoto to nie jest to wygodne, ale w chuście jest ten sam dylemat. Za to mt motany w zimie na kurtke i jeszcze grubsze ubranie dziecka (jeśli nie mamy polarka czy kutki dla dwojga) lepiej się wiąże i dopasowuje niż dopasowywanie pasów i klamer w ergo. No wszystko ma swoje plusy i minusy. Dla mnie ergo przy starszaku (2-3latku) wygodniejsze jest niż mt, ma twardszy pas biodrowy, przez co lepiej utrzymuje ciężar, lepiej odciążą, nic się nie roluje, łatwiej też naciągnąć pasy w ergo przy tak ciężkim dziecku, wygodnie mi wyjąć i wsadzić wielokrotnie dziecko, nosidło zawsze mam na sobie zapięte ino w pasie biodrowym (mt musiałabym raczej schować do torby i dzwigać albo omotac wokół siebie wielokrotnie i wyglądać nieco dziwnie Przy półroczniaku czy połtoroczniaku super nosiło mi się natomiast w mt, zwłaszcza że trafił mi się mt z Tulikowa, no cód miód i orzeszki.
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów