Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: ERGObaby czy MT

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar olga
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie ERGObaby czy MT

Hej!
    Mam do Was gorącą prośbę o doradzenie mi w kwestii nosidła. Znalazłam na allegro takie ergobaby za 240zł - http://allegro.pl/ergobaby-nosidlo-n...783991161.html a byliśmy kilka dni temu w Dreźnie i miałam przyjemność takowe przymierzyć, było na małą dobre, bardzo mi się spodobało a tam kosztowało 100 euro...
    Ale chciałabym też MT, najlepiej szyte na miarę i nie wiem co będzie lepsze. Nie wiem również ile kosztuje takie zamówione MT, wiem już mniej więcej kto szyje te cuda na forum, ale mam mgliste pojęcie ile się czeka itp. bo wiem, że są jakieś kolejki, czas realizacji, mogłybyście mi przy okazji trochę przybliżyć ten temat?
    Nie mogę mieć i tego i tego, bo życie byłoby za słodkie, a mam jeszcze inne chustowe zachcianki, więc muszę wybrać
    Moja córeczka ma 6 m-cy, ale już sama siedzi
    Z góry dziękuję za wszystkie sugestie

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

wspominałam już o Gosi, a teraz link do jej strony Szyje MT jak i nosidla

http://nubik.pl/
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustonówka

Domyślnie

ooo!!!to ja się podczepię żeby wątku nie dublować.... mnie też to nosidło zainteresowało miał ktoś? używał? jaka opinia? Czy posłuży dłużej niż mietek? Dla męża szukam bo zachustować to się nie da, zamietkować też słabo, a nosidło brzmi dumnie No i czy w tych nosidłach też jest zasada dla dziecka które potrafi siedzieć?

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Do nosidełka i mt dziecko powinno samo siedzieć.

Ergobaby mogę polecić. Najlepiej zapytać taty w czym będzie chciał nosił. Mój wiem że mt by niezamotał, ale znam facetow którzy lubią mt. Sprawa indywidualna. Potwierdzam że cena na allegro jest baardzo atrakcyjna i raczej nie jest to stała oferta. Ktoś obkupił się na wyprzedaży w usa i sprzedaje. W sklepie w tej cenie ergobaby nie znajdziesz choć w PL mało ich w ogóle. Dużo osób nosi w nich w Niemczech i Swajcarii. W dziale OGÓLNIE pare dziewczyn zamieściło swoje recenzje ergobaby. Nie wiem czy jest już też wątek w dziale RECENZJE. Trzeba sprawdzić i jeśli nie ma to go dodać. Na pewno parę osób się odezwie

Mt na wymiar szyją dziewczyny w dziale Handmade w poddziale Chusty i nosidła - warto tam zajrzeć. Nie wszyscy mają kolejki, trzeba pytać dziewczyn. Mt lepiej opatula kręgosłup, ale w zimie pasy się ciągną po ziemi. Wszystko ma swoje plusy i minusy
    Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 24-08-2011 o 09:27
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustonoszka Awatar olga
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Bardzo dziękuję za porady, chyba skuszę się na to ergo, szczególnie jeśli cena rzeczywiście jest taka atrakcyjna, zresztą widziałam w Niemczech po 100 euro i zastanawiałam się czemu w Polsce są o połowę tańsze.

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Mimezis jeśli pasy się ciągną po ziemi, to trzeba je skrócić, to nie jest ani normalne ani bezpieczne. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów