Zawiązać tasiemkę/wstążeczkę dookoła poły.
Zawiązać tasiemkę/wstążeczkę dookoła poły.
Jako ściągacz? Bo nie rozumiemna zdjęciach dziewczyny macie to zawsze tak ładnie, a ja nie wiem, jak to technicznie zrobić
![]()
Magda, mama Wojtusia.12.04.2011 i Gosi 17.08.2013 i Mai 27.01.2018
Tą wewnętrzną krawędź wywijasz na ramię.
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
Łapiesz wewnętrzną stronę chusty (ten brzeg od szyi) i ciągniesz na zewnątrz ramienia robiąc taki rękawek.
na fotkach hopka to dość fajnie widać http://greenbaby.pl/49-253-thickbox/...-light-46m.jpg
Inna możliwość to faktycznie tasiemka albo gumka którą "zbierasz" materiał jak w koński ogon
Edit - ale jak CI ręki brakuje? Zrób to tą samą ręką z którego ramienia ściagasz - czyli np prawą ręką ściagasz materiał z prawego ramienia. Drugą ręką też możesz, ale wtedy daj łokieć i całą rękę do góry, bo faktycznie "dookoła" możesz nie objąć.
Edit2 - dziękuję![]()
Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 23-08-2011 o 01:30 Powód: edity dwa...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Rzeczywiście można wywijać. Tyle, że ja jestem wąska w ramionach i mi ten myk średnio wychodził. Majka dobrze wyjaśniła, co miałam na myśli.
Dziękuję za odpowiedziAle ja sie chyba niezbyt precyzyjnie wyrażam
Bo że taki rękawek trzeba zrobić to ja wiem, tyle tylko, że jak mam juz zamotane dziecko, dociągniętą chustę itp.to ona się nie chce naciągnąć na rękawek
Wpija się wtedy w dziecko i nie mam skąd jej pociągnąc
Może teraz troche wyjaśniłam w czym problem?
Magda, mama Wojtusia.12.04.2011 i Gosi 17.08.2013 i Mai 27.01.2018
To być może masz za bardzo dociągniętą samą krawędź? Sprawdź sobie - równomierne dociąganie brzegów jest w 2X dość kłopotliwe i sama się często łapię na tym, że podciągam samą krawędź żeby nóżki były równo a kawałek dalej mam luźniej...
Spróbuj może jeszcze przed tym wywinięciem unieść lekko dziecko wkładając rękę ją pod pupę i siup do góry - wtedy na ramionach zrobi się troszkę luzu i powinnaś dać radę.
Możesz też tak "skulić" ramiona do środka i trochę w dół (jakbyś chciała dotknąć skrzyżowanymi rękami kolan) - też się troszkę zapasu zrobi...![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl