Zakladajac, ze ChMT ma wypelniony pas biodrowy? Nie moge sie zdecydowac co wybrac do noszenia raczej wylacznie na plecach (18 mies. 11-kilo). ChMT mozna zawiazac wyzej, przez co dziec lepiej widzi, ale co z wygoda noszenia?
Zakladajac, ze ChMT ma wypelniony pas biodrowy? Nie moge sie zdecydowac co wybrac do noszenia raczej wylacznie na plecach (18 mies. 11-kilo). ChMT mozna zawiazac wyzej, przez co dziec lepiej widzi, ale co z wygoda noszenia?
A. 02.2010, T. 06.2012
Nosidłam w chustomejtajach i jestem zachwycona. Jeden chmt szyty indywidualne prawie cały z chust Nati, świetnie się układał, pasy szeroko rozłożone na pupie dziecka, wykańczałam tybetanem. Inne chmt szyte tradycyjnie ze zwykłej bawełny, ładnie otulają ciałko dziecka, rozkładałam szeroko na swoich ramionach, pas biodrowy oczywiście w obu modelach wypełniony częściowo pianką. Ja jestem za chmt![]()
To bardzo indywidualna kwestia.Ja wolałam hybrydy.
Najlepiej przymierzyć i jedno, i drugie![]()
Jeśli chodzi o komfort noszenia to sprawa indywidualna ale warto miec chmt
Idealne chmt jak dla mnie to takie które oprócz wypełnionego pasa biodrowego ma częściowo wypełnione pasy naramienne a dopiero potem puszczone szeroko; takie chmt nadają się do cięższych dzieci
Ja np nie lubię klamer więc hybrydy w sumie nie dla mnie, osobiście wybrałabym chmt
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
A ja lubię szeroko rozłożyć pasy na ramionach dlatego skłaniam się ku szerokim od samego panela
Jak widać każdy lubi co innego, faktycznie najlepiej sprawdzić samemu![]()