Czy możecie porównać Indio 100% bawełny do ZARY?
Jestem ciekawa Waszych opini![]()
Chodzi mi przedewszystkim o materiał,nośność..itp![]()
Czy możecie porównać Indio 100% bawełny do ZARY?
Jestem ciekawa Waszych opini![]()
Chodzi mi przedewszystkim o materiał,nośność..itp![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
W rolach głównych u mnie mięciusieńkie Indio biało/niebieskie 100% bawełna i nie złamana Zara Purple.
Przewiewność - obie podobnie
Łatwość wiązania/dociągania - podobnie
Nośność - podobnie
Węzeł - Zara zdecydowanie mniejszy
Ogony - większe ścięcie w Zarze, ale z nimi jest dłuższa, z rozmiaru 6 Indio 4,6m, Zara 4,8m
Miękkość materiału - obie zupełnie inna, ale to pewnie kwestia łamania
Ogólnie: trudny wybór, może lepiej mieć obie?![]()
Jak dla mnie Indio znacznie bardziej przewiewne.
Indio jest bardziej elastyczne od Zary i ma mniejsze skosy.
Indio ciut szersze.
Obie fajne.
dla mnie zara bardziej sztywna i cieńsza, ale mniej przewiewna, obie fajne ale wolę indio![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
To ile Zara ma szerokości? Przeciez indio jest wąziutkie...Indio ciut szersze.
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
nie każde indio jest wąskie, a zara najwęższa ze wszystkich moich indioszczyZamieszczone przez rebelka
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Ja mam indio tiefblau i było sporo węższe od BB czy Nati, a jeszcze węższa chusta w głowie mi się nie mieściDobrze, że jeszcze 5 osób i do mnie testowa Candy dojdzie to może wtedy uwierzę
![]()
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
Dziękuję za opinie![]()
Rebelko,Zara ma 60cm szerokości
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
IMO
Zara ma śliczny wzór, super kolory jest cienka, mała, miła w dotyku, wiąże się sama, nie trzeba dociągać, jak ktoś wiąże kangura albo prosty plecak na dużym (znacznie większym niż Alicja) dziecku to może być wąska, ma brzydką metkę
Indio jest bardziej mięsiste, szorstkie, ma nieciekawy wzór i kolory, trzeba je dociągać, młoda mi opada, nie zauważyłam żeby było szersze jakoś znacznie, ale też nie porównywałam szerokości, ma nie-tak-brzydką metkę.
wiem, ze sprzedaje te chusty, wiec nie powinnam sie wypowiadac, ale sprzedaje i didki i zary, wiec postaram sie opisac rzetelnie.
poza tym, jestem 100% indiofilka a w zarze dopiero sie zakochuje
zaznaczam, ze porownuje zare z indio bez domieszek!!!
wzory i kolory - nie da sie porownac, obie chusty sa bardzo oryginalne i maja duzy wybor kolorystyczny; indio moze byc ciekawsze pod wzgledem limitowanych edycji wypuszczanych co jakis czas przez producenta.
wiazanie - zara jest ciut bardziej wymagajaca przy wiekszym dziecku, ale nie wymaga dociagania podczas noszenia, a indio z bawelna tak (przy ciezszym dziecku - powyzej 6 kg)
wezel - zara ma zdecydowanie mniejszy
wykonczenie koncow - indio ma mniej sciete konce, co moze byc zaleta - kwestia indywidualnych upodoban
tkanina - indio grubsze, miesiste, szybko mieknie; zara cienka, scisle tkana, miekka, ale nie flanelkowata
szerokosc - indio ok 70 cm, zara - 60cm i 70cm
Porównuję testową zarę i zwykłe bawełniane indio tiefblau.
Indio: przewiewne, miękkie, puszyste, łatwe do dociągania, dziecko 10 kg czuć w nim, ale nie jakoś szczególnie, ja nie muszę poprawiać podczas noszenia - zawiązane trzyma
Zara: ścisłe tkanie, mniej przewiewna, miękka, bardziej śliska, stanowczo musiałam poprawiać podczas noszenia 10kg, choć nosiła 10 kg dobrze, szerokość 60 cm w przypadku dużego dziecka za mała, ale jest wybór(są szersze) i będą szersze, bardzo ciekawy wzór
Gdybym miała wybierać z dwóch, bez zastanawiania wybrałabym indio.
Nie jestem obiektywna, bo mam indiofobię, ale coś tam mogę napisać.
Indio:
- grubsze,
- duży węzeł,
- bardziej sprężynuje,
- nosi fajnie, na ramionach mięciutko, nic się nie wrzyna, nie mam zastrzeżeń, ale jakoś nie przypadliśmy sobie go gustu,
- brzydsze!
Zara:
- cieńsza, ale ściślej tkana,
- mniejszy węzeł,
- śliczna,![]()
- moje kochane, dwuletnie 11 kilo nosiła bosko i wcale nie była za wąska,
- fakt, że zaznaczenie środka jest paskudne.
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
Czy te 70 cm sa już dostępne????Zamieszczone przez tulipowna
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
mozna robic zamowienia, ale wysylka dopiero w okolicach grudnia.Zamieszczone przez visenna2
Zamieszczone przez tulipowna
Dzięki.
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
A kiedy dokładnie?Zamieszczone przez tulipowna
Tzn na początku czy po Świętach?![]()
![]()
Które modele bedą miały 70cm?
Chusty tkane Little Frog
marzo wszystkie wzory sa w wersji 70 cm, niestety beda drozsze - szczegoly wysle ci na pw, bo nie chce tego pisac w watku niereklamowym.
Buuu a ja sobie planowalam kupienie tej węższej wersji ( wole węższe chusty ) za dwa, trzy miesiace![]()
lemonko w wezszej wersji sa dostepne:
candy
purple
ocean
original
Dzieki TulipownaMoże za te dwa lub trzy miechy tez będą. A jak nie to kupie szerszą
Tylko chcialabym mieć ich kilka
ocean, fresh, original, purple ( ewentualnie nową wersję lavendel choć jeszcze nie widzialam
) Oczywiscie kupie tylko jedną. No...chyba, że wygram w totka
Kiedyś w koncu musze wygrać, nie?