Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 40

Wątek: Nie moge siadac! Nie pozwala!

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

U nas musi być ostre bujanie i podskakiwanie przy usypianiu. Potem muszę jeszcze trochę pochodzić, ale po ok. 10 minutach synek zasypia dość mocno na ok. 20 minut. Wtedy mogę usiąść, a jeśli czuję, że się przebudza, wstaję i łażę dalej. Po tych 20 minutach jest wielkie prawdopodobieństwo, że synek się obudzi, jeśli siedzę, więc podejmowanie ryzyka jest uzależnione od tego, jak bardzo mi zależy, żeby jeszcze pospał . Faktem jednak jest, że po tym czasie nawet bujanie nie zawsze działa.

Chustonówka Awatar Kitsune
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Też mamy podobnie. Aurelia najlepiej śpi przy chodzeniu, zwłaszcza na spacerze. Jak dotąd tylko raz mi się zdarzyło, że po powrocie spała w domu przez półtorej godziny (będąc cały czas w chuście), podczas gdy ja trochę posprzątałam i poklikałam na internecie. Z reguły jednak czujnik ruchu działa bez zarzutu. Może nie płacze od razu, kiedy się zatrzymam, ale się wybudza i powoli zaczyna okazywać swoje niezadowolenie. Kurcze, z czego to może wynikać?

Chustofanka

Domyślnie

To ja mam dobrze, bo młoda zasypia mi w nosideł w mgnieniu oka, tak, ze zazwyczaj ja coś jeszcze do niej nawijam, a ta już lula (może te gadanie ja usypia). Gdy śpi to zazwyczaj wysiadam z autobusu, idę po schodach, wsiadam do metra i nic, wcale się nie budzi.

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Oooo... widzę, że nie tylko ja będę miała wydeptane ścieżki w dywanie

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

ja jestem chyba z innej galaktyki... nie czytalam watku, ale ten tytul...
    nie pozwala. Potem sie dziwic, ze tyle matek czuje, ze jest jakas presja na poswiecenie.

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dziewczyny, tak się zastanawiam odnośnie mojego przyszłego chuścioszka: czy jak będę go tak nosić i usypiać w chuście, to nie będzie potem miał przez to problemów z usypianiem w łóżeczku - przyzwyczajony do kołysania..?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagienkat Zobacz posta
    Dziewczyny, tak się zastanawiam odnośnie mojego przyszłego chuścioszka: czy jak będę go tak nosić i usypiać w chuście, to nie będzie potem miał przez to problemów z usypianiem w łóżeczku - przyzwyczajony do kołysania..?
    mysle, ze bedzie mial. Ja bardzo rzadko nosilam w domu. Jak sledze watki na forum, to dochodze do wniosku, ze tak, dziecko jednak potem przyzwyczaja sie do noszenia non stop, to potem czesto sa problemy, bo jest nieodkladalne. Ale to oczywiscie moje zdanie...Biore dzieci czesto na rece, ale zachecam je do samodzielnosci, jak juz moga raczkowac.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagienkat Zobacz posta
    nie czarujmy się, dziecko się przyzwyczaja
    ale nigdy nie wiesz, na jaki egzemplarz trafisz przecież

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

No pewnie że się przyzwyczai... ale do czegoś w końcu musi ja wychodzę z założenia, że kiedyś przejdzie - prędzej czy później... i się nie przejmuję

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

jak słyszę mamę, która ma taki dylemat, pytam, czy męża całuje i przytula.
    zazwyczaj zdziwiona odpowiada, ze oczywiście.
    złośliwie sugeruję,żeby przestała, bo się mąż przyzwyczai

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Talking

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    świetne! można tak odpowiadać wszystkim, którzy argumentem "bo się przyzwyczai" odradzają noszenie

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Och, ja nie odradzam noszenia, nosiłam starszego i zamierzam młodszego, zastanawiam sie tylko nad usypianiem w chuście. Jak starszy był taki malutki, to jeszcze noszenia nie znałam, zasypiał szybko w łóżeczko i tak zostało. I przy czytaniu tego wątku zastanawiałam się, czy Młodszego usypiać, czy tylko spacerować i "przenosić" w chuście. Krótko: czy chusta ma mi zastępować wózek, czy wózek + łożeczko (nie usypiałam w wózku, chyba że na wielogodzinnych wypadach w teren). O!

A i tak "w praniu" się wszystko okaże...

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

Paniu- jako,ze to ja nadalam taki tytul watkowi pragne powiedziec,ze to stwierdzenie 'nie pozwala' mialo miec charakter bardziej humorystyczny

U mnie problem juz zniknal. Przeszlo mu. Juz spi w wozku w dzien,a nie w chuscie. Samo mu sie uregulowalo.

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

ee, niektore dzieci sie juz w brzuchu przyzwyczaily i urodzily sie juz 'nieodkladalne'.
    Ba, przez pierwszy rok zycia nie udalo sie mojej corki odlozyc w czasie dzienniej drzemki. Nie nauczyla sie tego pozniej tez, tylko po prostu praktycznie przestala w ogole spac w dzien, a jak sie zdarzylo, to powtorka z rozrywki.
    W okolicach 2 roku zycia jej mozg dojrzal do zasypiania glebiej i problem rozwiazal sie sam. Tylko, ze i tak dzienna drzemka trafia sie raz na ruski rok
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustonoszka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

ja też miałam terrorystkę..na chwilkę nie dla usiąść. najbardziej bolały stopy jak rano wstawałam. później się oswajałam i od nowa na nogach. wydawało mi się, że jej nie przyzwyczajałam, że tak miała od początku. a co najlepsze, że kiedy się zbliżało nocne spanie to za chiny ludowe nie dała się wziąć na ręce i bujać...zasypianie tylko w łóżku przy cycusiu...ale jak miała około 5 miesięcy to dawał się odkładać po spacerze i spała jeszcze około godziny teraz jest dobrze, bo tak przyzwyczajona do przenoszenia na śpiąco, że mogę z wózka do samochodu, z samochodu do domu i śpi myślę,że to dzięki chustowaniu i wiecznemu bujaniu

Chusteryczka Awatar Jóna
    Miejscowość
    Jastrzębie - Zdrój

Domyślnie

Tak tak znamy to!!
    Jak młoda zaśnie to siadam na piłkę gimnastyczną i hop siup do góry i na dół
    Mogę wtedy książkę poczytać herbatkę wypić, na forum posiedzieć
    Polecam !!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

dobry pomysł z tą piłką... ja się na krześle bujałam na boki albo czytałam na stojąco oparta o szafę jak już nie mogłam

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misia83_83 Zobacz posta
    Paniu- jako,ze to ja nadalam taki tytul watkowi pragne powiedziec,ze to stwierdzenie 'nie pozwala' mialo miec charakter bardziej humorystyczny

U mnie problem juz zniknal. Przeszlo mu. Juz spi w wozku w dzien,a nie w chuscie. Samo mu sie uregulowalo.
    to super ja wiem, ze sa rozne dzieci, ale mimo calego szacunku dla ap i tego forum, nie przyszloby mi do glowy nosic w chuscie po domu. Choc kilka razy sie zdarzylo oczywiscie

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

U mnie pilka nie dzialala.....

Chustonoszka Awatar ula.sz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    SWIETNY ARGUMENT!!!!
    Starsza sisterka i ukochana córeczka!

Młodszy brat i ukochany synek

Uprawnienia umieszczania postów