Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 40

Wątek: Nie moge siadac! Nie pozwala!

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie Nie moge siadac! Nie pozwala!

Czy Wy tez tak macie,ze wasze chusciaki nie pozwalaja wam siadac bo od razu sie budza??? No szlag by to...mlody spi tylko w chuscie 2 razy dziennie nawet do 3 godzin jednorazowo. Za chiny ludowe nie moge wtedy siadac bo za minute juz obudzony i ryczy. Musze non stop chodzic albo chociazby stac i lekko sie kolysac lub dreptac. No nie powiem...nogi mnie bola masakrycznie. Ze straszym tak nie mialam. Spal czy stalam czy siedzialam. A mlody jakby sie wsciekl. Spi mocno a jadnak zmiana pozycji na siedzaca go wybudza. Nawet na kibelek musze szybko bo tez sie budzi. Ba!! Nawet na stolku barowym nie moge usiasc a czasem wyczuje nawet ze jestem na kolanach. Jak on to robi?? Terrorysta....90 proc dnia drepce...

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Moja mała jak zasypia musi być w ruchu...cokolwiek nawet bujanie.
    Ale jak śpi to juz na amen - moge usiąść, stanąć
    Może to przejdzie a może mały śpi czuwając?
    MAMA-Wiktorii 18.02.2007 Katarzyny 29.03.2011 Kornelii 19.05.2021

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

O tak, mój też miał czujnik ruchu. Nawet siedząc musiałam się rytmicznie kołysać. Tak mi to weszło w krew, że nawet jak nie miałam młodego w chuście, to i tak się kołysałam siedząc, normalnie jakbym miała chorobę sierocą

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

ja mogłam usiąść, ale jak próbowałam wysupłać go z chusty to się budził
    Miłosz-11.05.2010

Chustomanka Awatar Elanna
    Miejscowość
    Kraków :-)

Domyślnie

Mój tak na początku nie miał, a teraz się włączył czujnik bujania. Chodzenie - tak, stanie - tylko w bujaniem. W kościele się całą mszę bujam (albo się mąż buja), ludzie już przestali dziwnie patrzeć

Tak mi to w krew weszło, że jak ktoś się przy mnie buja z dzieckiem to też zaczynam. Rekordowa "dzieciata meksykańska fala" miała 4 osoby (siostrzenica wzięła młodego i buja, to ja z nią, potem przyszła teściowa i szwagierka - i żadna z nas nie zauważyła nic niepokojącego do czasu aż przyszedł mąż i się położył w przejściu ze śmiechu ).

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Moj tez tak ma ba nawet lepiej, bo musze na dwor wyjsc i budzi sie z chwila wlozenia klucza do zamka, niezaleznie od dlugosci spaceru
    jak on to robi

wiec lacze sie w bolu
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kasia pozwala usiąść, ale dopiero jak już bardzo mocno zaśnie, a i wtedy wytrzyma nie za długo - po jakimś czasie zaczyna się wybudzać, wtedy wstaję, bujam się, maszeruję czy co tam akurat ją uspokaja. Najlepiej jest jak idę i to w dobrym tempie

I też się bujam nieświadomie w różnych sytuacjach, ostatnio uczyłam Mamę wiązać chustę, Kasia (jak zwykle) podczas dociągania była niespokojna, więc powiedziałam Mamie, żeby się pobujała - i po chwili odkryłam, że sama też to robię, mimo że nie dotykam dziecka :]
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustonoszka Awatar traschka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

oj tak, ja też się ciagle bujam Przy zasypianiu nawet bujanie nie pomaga, trzeba chodzić. Podobnie jest z wózkiem - mała nie daje się nabrać na kołysanie do przodu i do tyłu, trzeba chodzić. Za to jak zaśnie to mogę siedzieć, leżeć i stać bez ruchu, zasypia naprawdę twardo
    Marysia - 5 czerwiec 2011 Moje największe szczęście.

Chustomanka Awatar magdalena
    Miejscowość
    Warszawa-Mokotów

Domyślnie

U nas też tak było, ciągle w ruchu, ciągłe bujanie...
    Ale pocieszę: PRZESZŁO! Widocznie taki okres, że dziecko bardzo czujne i wrażliwe. Później nie będziesz mogła usiąść, bo będziesz musiała gonić malucha

Chustofanka Awatar Kicia
    Miejscowość
    Wawa - Wola

Domyślnie

u nas tak jak u Budzika wygladam jakbym miala chorobe sieroca. Co ciekawe - wlacza sie jak slysze placz dzieck (np tata probuje go uspokoic a ja w ruch...).

Siadanie ogolnie nam czasem sie udaje ale wtedy mam gora 10 minut a i to jesli Igus mocno spi. Wiec sie bujam i walcze o kazda minute
    Wciąż jedyna księżniczka w męskim domu

Mąż, Igi 22/02/2011, Patryk 6/11/2016 i dwa kocury

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

u mnie podobnie - siadać mogę tylko jak głęboko śpi i to wtedy jeszcze muszę się bujać albo przynajm niej kręcić. Krzesło na kółkach albo fotel bujany polecany ....
    a czasem nie pozwala nawet usiąść
    cóż, taki egzemplarz
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

To i ja się dołączę, moja też ma czujnik ruchu- jak się zatrzymuję, to się budzi. Ale za starych czasów jak nie znałam chusty i jeździłam wózkiem (całe 5 tygodni) to karoca też nie mogła stać, bujanie przód/tył też nie wchodziło w rachubę, tylko marsz do przodu i najlepiej po krzywym chodniku.

Widać pewnym egzemplarzom świat się musi kręcić szybciej niż innym... na pocieszenie dodam, że "niechcący" pozbyłam się cellulitu na udach i tyłku.

Chustomanka Awatar Elanna
    Miejscowość
    Kraków :-)

Domyślnie

na pocieszenie dodam, że "niechcący" pozbyłam się cellulitu na udach i tyłku
    Też sobie czasem myślę, że młody tak naprawdę goni mnie do chodzenia cały czas, bo chce się w przyszłości kumplom w przedszkolu chwalić zgrabną matką

W życiu tyle ruchu nie miałam co teraz, a jak jeszcze zacznę za nim biegać kurcgalopkiem po mieszkaniu (pewnie prędzej niż później) to juz w ogóle W klubach fitness za takiego osobistego trenera się sporo płaci

Chustofanka Awatar guciamama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

u nas bujanie to mało, dłuższy postój w jednym miejscu nawet w opcji bujanej i tak zostanie oprotestowany, no chyba że już zaśnie - wtedy moze być samo bujanie.
    ale z tego co widzę, to więcej takich niespokojnych dusz

Chustomanka Awatar misia83_83
    Miejscowość
    Wroclaw/Galway

Domyślnie

O Boziu jak sie ciesze,ze nie jestem sama...Juz myslalam,ze to ja mam taki 'zlosliwy' egzemplarz! Ze starszym tak nie mialam...dopoki byl w chuscie spal nawet jakbym lezala! A ten nie i juz! Ja tez sie ciagle bujam i kolysze..nawet jak go nie mam w chuscie. matki juz tak chyba maja Moj maz tez telepie wozkiem...pustym!

Domyślnie

Mój też tak miał, teraz siedzenie przeszkadza mu tylko, dopóki nie zaśnie, potem mogę siedzieć, ale też się na wszelki wypadek huśtam na siedząco, a jak się wybudza, muszę wstać, przejść się trochę i zasypia. Pewnie przejdzie (tego Ci życzę, chyba że chcesz schudnąć albo co)

Cytat Zamieszczone przez Elanna Zobacz posta
    Tak mi to w krew weszło, że jak ktoś się przy mnie buja z dzieckiem to też zaczynam. Rekordowa "dzieciata meksykańska fala" miała 4 osoby (siostrzenica wzięła młodego i buja, to ja z nią, potem przyszła teściowa i szwagierka - i żadna z nas nie zauważyła nic niepokojącego do czasu aż przyszedł mąż i się położył w przejściu ze śmiechu ).
    o to to, nie raz odstawiliśmy taki numer coś musi być w tym bujaniu, że inni też zaczynają

Chustofanka Awatar guciamama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

tiaaaa, też mi sie zdarzyło bujać pusty wózek albo leżaczek

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

do 3-4 miesiąca wisiało mu kompletnie, w jakiej ja znajduję się pozycji - nie próbowałam tylko leżącej
    teraz ma czujnik ruchu, więc na drzemki laduje w łóżeczku, bo nie dałabym rady

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

to moze geneza...
    moje dziecię spało sobie slodko w brzusiu na mych codziennych paru i dluugaśnych spacerach z psiakiem...
    i tak już zostało z brzusia przeszłyśmy do kieszonki...
    teraz sypia raz dziennie okolo 12stej zasypiając albo przy cycu, albo w chuscie na plecach...
    oczywiscie jak w chuście mamcia chodzi!!!
    jeśli po zaśnięciu w przeciągu paru minut ja odłożę jest szansa że bedzie spała na łóżku...(chyba że się obudzi w czasie operacji)...jeśli jej nie ściągnę albo się przebudzi, bujam się dalej okolo 1h.
    dzieć waży 9kilo !

ps: sposób1.-kupowanie sobie nośnych i fajnych chust, coby sie kciało bujać
    oraz sposób2. patrzenie na starsze dzieciaki które już nie chcą się chustować i myslenie sobie jak mam dobrze
    Ostatnio edytowane przez mamaslon ; 18-08-2011 o 08:44 Powód: ps
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kerstin200 Zobacz posta
    do 3-4 miesiąca wisiało mu kompletnie, w jakiej ja znajduję się pozycji - nie próbowałam tylko leżącej
    teraz ma czujnik ruchu, więc na drzemki laduje w łóżeczku, bo nie dałabym rady
    U nas dokładnie tak samo. Drzemka tylko w łóżeczku! Mały waży ok. 10 kg. Na spacerze mogę go nieść, w domu jak coś robię też, ale spanie na mnie - odpada. Za to zdarza się że Okruszek zasypia w chuście i dopiero wtedy ląduje w łóżeczku, zwykle się nie budzi przy rozmotywaniu.

Uprawnienia umieszczania postów