mam na mysli dlugosci ok. 2,70-3,80 cm, z tego co zdazylam sie dowiedziec to tylko wiazanie na biodrze i prosty plecaczek?
macie wogole chusty w tym rozmiarze? fajnie taka miec? czy szkoda kasy?
mam na mysli dlugosci ok. 2,70-3,80 cm, z tego co zdazylam sie dowiedziec to tylko wiazanie na biodrze i prosty plecaczek?
macie wogole chusty w tym rozmiarze? fajnie taka miec? czy szkoda kasy?
5 lipca 2008 roku urodzil sie nasz pupiszon Ern(est)
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Ja mam Nati 3,5m i wiążę z niej prosty plecak i plecak z krzyżem (czyt. węzłem) oraz plecak Hanti, ale bez tybetana. Dla mnie to świetna długość![]()
Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009
ja zakupilam nino 4, bede eksperymentowac z nowymi wiazaniami, juz na youtube pare fajnych znalazlam, a to podoba mi sie najbardziej
http://www.youtube.com/watch?v=WpcwGdsq ... re=related
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
Ja mam 3,7m i bardzo lubię tę długość. To jest fajna długość dla starszego dziecka. W zasadzie, tak jak piszesz: plecaczek prosty, wiązanie na biodrze z pętelką, czasem śpiącego przytulaska w pojedyńczy x albo kieszonkę pakuję. Bardzo często właśnie tę chustę wybieram.
Ja miałam 3,6m Ellaroo. Sprzedałam w zasadzie tylko po to, by zdobyć kasę na inną chustę.
Bo długość mi bardzo odpowiadała. W jakimś sensie lepiej się dociągała, zajmowała dużo mniej
miejsca zarówno w torbie jak i zawiązana.
Moje dziecko miało 7kg a ja w zasadzie mogłam wszystko w niej zawiązać:
kieszonka, 2X, 1X, plecaczek, biodro. Jeszcze zostawało trochę węzła.
Ale ja noszę rozmiar 34/36 i jestem niska (162cm)
wiazania z petelka na biodrze chcialabym sie nauczyc, moze ktos jakis filmik zalinkowac?Zamieszczone przez milorzab
4 m koira starczala mi na zawiazanie zgrabnej kieszonki bez ogonów, 3,5m teesta do pleczaczkow a 3 m kaikoura idealna na prosty plecak (tyle ze jak juz pisalam w pewnym watku) BEZ BRZUCHA !!! W ciązy znow odkryłam uroki 4,5 m![]()
Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
już nie .pl ale wciąż zamotana![]()
Od wiosny do jesieni 3,7 to moja długość idealna. Nie wiszą mi ogony i nie zamiatam ziemi przy motaniu. Mam rosenholza 3,7 i inkę 3,8. Indio uwielbiam i robię z nim wszystko:
plecak prosty
plecak z krzyżem
na biodrze
plecak Hanti (chociaż wiąże się trudno, bo na końcówkach. Do tego wiązania idealne miałam nino 4 m)
kieszonka
podwójny x
Inka nie jest tak miękka jak rosenholz i, mimo, że o 10cm dłuższa, przy ostatnich trzech wiązaniach muszę się bardziej przyłożyć.
Mężowe chusty w rozmiarze 4,6 zakładam, gdy potrzebuję intensywniejszych kolorów. Przeproszę się z nimi, gdy wyciągnę grube swetry zimowe i moje krótkie będą za krótkie...
2007, 2009, 2016
to widze, ze rozmiary w okolicach 4 jeszcze maja wziecie, gorzej z trojeczkami .....
5 lipca 2008 roku urodzil sie nasz pupiszon Ern(est)
Filmik z tego wiązania znajdziesz tutaj: http://pl.youtube.com/watch?v=QnXkN3Hqkq0 ale nie wiem czy to najlepszy sposób. Wiązanie na biodrze z pętelką bardzo fajnie tłumaczy ekomamaZamieszczone przez kobra
Andzia
andzia, swietny filmik, bardzo dobrze pokazane jak wiazac![]()
wow świetne to wiązanieZamieszczone przez kobra
![]()
musze zaraz przetestować![]()
Fajne i super pokazane, jak mała wstanie to też przećwiczymy
Karolka(Papilotka)(05.12.2007) Natalka(07.10.2002) Łukasz (09.05.2010)
http://www.tortyiwonty.blogspot.com/
ja juz potrenowalam, rozmiar 4 nadaje sie idealnieZamieszczone przez gosiulek
![]()
gosiulek ... ale to co ty przetestowałas to raczej nie jest siodełko z pętelką tylko siodełko z krzyżem...![]()
to z pętelką to takie co daje ramię do kółkowej podobne - daje sie je dociągać już po włożeniu dziecia do chusty![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
to z tego linku co podała kobra http://www.youtube.com/watch?v=WpcwGdsq ... re=related
pojęcia nie mam czy to siodełko czy krzyż![]()
to jest taki kangur na biodrze czyli siodelko z dlugiej chusty:
Aga pisala o siodelku z krzyzem:
a siodelko z petelka o ktorym pisal Andzia wyglada tak:
(ta "petetelka" powinna byc wyzej, tak jak kolka w kolkowej na wysokosci obojczyka mniej wiecej)
/zdjecia ze stron didymos.de i hoppediz.de/
no i wszystko jasne
w takim razie testowałam kangura na biodrze![]()