kup,kup najwyzej wystawisz na bazarku.Wydaje mi sie ze uczulenie na welne nie jest czeste.Czy Ty jestes alergiczka z delikatna skora albo Twoj maz?
kup,kup najwyzej wystawisz na bazarku.Wydaje mi sie ze uczulenie na welne nie jest czeste.Czy Ty jestes alergiczka z delikatna skora albo Twoj maz?
A. listopad 2012
No raczej kupięU nas nikt nie jest uczulony, ale ja mam dość wrażliwą skórę
A jak kupię i się uczuli to co jesteś chętna?![]()
moze nie tyle alergia, co podraznienie delikatne
moja Corka Mlodsza miala to po uzywaniu welnianego mossa. placze po tej chuscie do dzisiaj![]()
Aaa, no to jeśli się przytulał do taty w swetrze częściowo wełnianym (chyba 50%) i nic mu nie jest to szanse na uczulenie maleją
Inka, będę chyba miała ManyMonths, więc będę o Tobie pamiętać![]()
Ja miałam uczulenie na wełnę, znaczy możliwe, ze dalej mam bo od jakiegoś czasu ją unikam. Jak byłam nastolatką rodzice przywieźli jakąś kołdrę wełnianą, nie pamiętam czy to było z Zakopanego. W każdym razie była bardzo ciepła więc ja jako zmarzluch z chęcią przygarnęłam ją sobie do użytku. Niestety spałam pod nią tylko 2 noce, bo na twarzy i szyi pojawiła mi się paskudna wysypka. Stwierdziłam ze to od tej wełny i miałam rację. Pomogły mi tabletki przeciw alergiczne, po 4 dniach wszystko wróciło do normy.
Uczulenie na wełnę jest bardzo rzadkie. Poczytajcie tutaj: https://pieluchoguru.pl/2017/11/04/c...-moze-uczulac/
Krostki mogą być też wynikiem podrażnienia, nie zawsze uczulenia.
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.