Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: Zapalenie pieluszkowe skóry

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie Zapalenie pieluszkowe skóry

Od niedawna (tygodnia?) mój synek ma problemy z tyłkiem. Dopadło go mega odparzenie takie jak tu http://galeria.tipy.pl/zdjecie,b,2118_13506, tylko gorzej i chyba grzybek się dziś wdał. A niedawno jeszcze wszystko było ok. Mały nosi formowanki, kieszonki, aio, tetre z pulem czasem wełnę, zawsze od skóry mikropolar/welurek syntetyczny, bo gdy nie ma wkładki "sucha pielucha" to tyłek czerwony. Oczywiście do tego papierek. Piorę w 40 i 60 stopniach w Bambinexie. Smarowałam go jak sie to świństwo przewlekło sudokremem, chwilowo poprawiło się, ale znów gorzej. Próbowałam wełny leczniczej, non stop wietrzę tyłek- bez efektów. Wiem, muszę iść do lekarza z tym tyłkiem, pewnie dostanie maść z antybiotykiem. I co pakować go do wielorazówek z papierkiem+ maść czy podarować sobie i wsadzić do jednorazówek ekologicznych. Pomoc potrzebuje!
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

z linku się nie otwiera - wyskakuje ze strona nie istnieje
    clotrimazolem pani smarowała? czasem wystarczy jesli to grzyb. no nie wiem bo zdjecia nie widac.
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Może spróbuj zastosować Bephanten maść - u nas od 15 lat to jest najlepszy środek na wszelkie odparzenia, i u dorosłych i u dzieci od noworodka. Do kupienia bez recepty. Tylko musi być maść a nie krem, bo krem jest dużo słabszy.

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chusteryczka Awatar Madzia :)
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Bepanthen maść, u mnie nie zastąpiona przy odparzeniach. Sudokrem na początku pomagał ale na krótko i odparzenia szybko wracały.

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Może teraz wejdzie http://www.google.pl/imgres?q=zapale...evZChBw&zoom=1
    Clotrimazolem nie próbowałam, bo dopiero wyszło
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

biedny maciejek
    no grzyb grzyb tak miał franek jak miał z tydzien :/
    idź do lekarza. moze da coś innego jeszcze niz clotrimazol...
    to chyba niewazne jakie pieluchy, chociaz pewnie lepsze takie co oddychają...
    powodzenia!
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Domyślnie

u nas było. Podobnie jak na zdjęciu ale nie aż tak mocno. Żadne maście, olejki, sudokremy, mąki. Clotrimazolum + Tormentiol na zmianę przez parę dni, do tego wietrzenie pupy i jednorazówki. Przeszło ładnie i od kilku miesięcy nie wróciło. Z grzybem nie poradzisz sobie sudokremem. I przydałoby się ograniczyć nabiał przy okazji, jeśli się da.

Chustofanka Awatar pauladuch
    Miejscowość
    Kartuzy

Domyślnie

Domisia miała podobne zapalenie bo z lenistwa kilka razy założyłam jej huggisy. Pupa wyleczona z nadżerek bepanthenem kremem
    Moje pierwsze szczęście: Karolinka 21.08.2004
    Szczęścia nigdy za wiele: Dominiczka 17.10.2010 i Staś 20.03.2013

Uprawnienia umieszczania postów