Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: 2x do oceny - nowe zdjęcie

Chusteryczka Awatar Bellydancer
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie 2x do oceny - nowe zdjęcie

Drogie chusto-ekspertki

Moje dziecię miało ostatnio bunt chustowy, a wiązałyśmy tylko kieszonkę. Z sugestią znajomej (pozdrawiam hildegardo4!) zamotałam co innego i o dziwo - siedziała spokojnie.

Do oceny nasze wiązanie 2x. Sama widzę, że jak Nina zasnęła to poluzowała mi się jedna krawędź - wszystko przez to, że podczas dociągania odpycha się od mojego dekoltu rączkami. Wydaje mi się też, że nie do końca krawędzie doszły do dołów podkolanowych, choc wydawalo mis się podczas dociagania, że jest ok.

I teraz jak sobie patrzę na te foty, to chyba pupka powinna bardziej wypasc?

I jeszcze pytanie co do krawedzi na karczku, czy tak ma byc? Wydaje mi sie, ze plecki zbyt odsloniete, ale jak bardziej zaslanialam to sie buntowala, bo nic nie widziala ;]

No nic - przyjmę każdą uwagę, byle było lepiej.

https://picasaweb.google.com/1108104...eat=directlink
    Ostatnio edytowane przez Bellydancer ; 15-08-2011 o 20:42 Powód: zmiana tematu
    Nina 01.04.2011, Gucio 04.02.2013 & Leon 13.12.2015
    Naturalna Szkoła Rodzenia Familion i Centrum Wspierania i Rozwoju Rodziny Familion - www.centrumfamilion.pl

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Bardzo Ladne zdjęcia, ale w sumie ciężko szczegóły wiązania dostrzec; są raczej "efektowne" niż demonstracyjne .

Ale to, co moim "nieeksperckim" okiem częstej użytkowniczki tegoż wiązania zoczyłam, to:

- zbyt mało wpadnięta pupka, kolanka powinny być powyżej niej, plecki wygięte w łuk- Twoje dziecię siedzi w zasadzie prosto, nieco zbyt "wisiadłowo"

- rzeczywiście brak podparcia dla główki, poły powinny schodzić się na karczku, tak by podpierać łepetynkę, zwłaszcza śpiącego dziecia; dopiero gdy dziecko samodzielnie siedzi, może mieć rączki wyciągnięte na zewnątrz, wtedy jest inaczej

- poły na dole rozłożyłabym nieco szerzej- do dołów podkolankowych

Co do dociągnięcia chusty- jak dla mnie- wcale nie jest źle !

No i załączam wyrazy zazdrości wobec takiego cudnego nadmorskiego spaceru...

Powodzenia!

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Ja tylko z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ekspertem nie jestem Troche szerzej chusta, od kolanka do kolanka i blizej przy szyjce(jezeli Wam nie wygodnie to wywin sobie chuste na ramiona - to da duzo miejsca dla maluszka i dla Ciebie) poza tym moim zdaniem suuuuper

OT:
    Bardzo fajnie wygladacie w tym przepieknym rapalu Jakbys chciala sprzedawac to sie usmiecham
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

jak na moje oko, za płasko nogi. One sa jakby w szpagacie a nie żabie. Myk na wsadzenie dziecia głębiej w chustę jest taki, że dwa palce (wskazujący i środkowy) na łydkę, kciuk na kolano i kciuk od siebie a łydkę do siebie (kurna ależ dziś mi brak słów). Jeśli po tym poczujesz luz zewnętrznej krawędzi to trzeba ją dociągnąć.
    chusta musi kończyć się w zgięciu kolana.
    Pięknych nadmorskich spacerów - zazdroszczę...

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

dirk5 - faktycznie foty słabe.. a prosiłam męża, żeby pstrykał tak, by było widać co i jak zamotane.. (ma nowy aparat i jak widać to silniejsze od niego)

wymieniłaś wszystko to co i mnie ze zdjęć wydawało się nieprawidłowe. popołudniu znowu motałam 2x i starałam się mocniej dupkę wyrzucić i wydaje mi się, że było dużo lepiej.

marlei - dzięki, za tą sugestię z wywinięciem, spróbuję jutro
    Naturalna Szkoła Rodzenia Familion i Centrum Wspierania i Rozwoju Rodziny Familion - www.centrumfamilion.pl

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

ps. zdejmij chustę z szyi a przesuń na kości na ramionach - Ninka będzie widziała a Tobie będzie lżej

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

mayetschka - dziekuję, zastosuję dzisiaj )

Tego oczekiwałam, konkretów, i nie zawiodłam się. Mam tylko nadzieję, że krzywdy małej nie zrobiłam nosząc ją w ten sposób.

Dzięki!

Wrzucę fotkę po kolejnej próbie

https://picasaweb.google.com/1108104...eat=directlink

Czy cos się zmieniło? Bo ja to chyba jestem jakims ułomem wiązaniowym
    Ostatnio edytowane przez Bellydancer ; 15-08-2011 o 20:42 Powód: dodałam linka do nowych fot

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Drugi zestaw zdjęć jak dla mnie super.
    A chusta - marzenie Piękna ta rapalu.....
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

mi tez sie bardzo podoba ale niech sie specjalisci wypowiedza
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Uprawnienia umieszczania postów