Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: Alpaka czy inna wełna? (o Nati i Didkach)

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

miałam kaszmir nati sweet place - nie gryzł, był bardzo miły w dotyku
    grecja wełniana nati - nie gryzie i jest super milusia (szczerze mówiac aż trudno mi sobie wyobrazić, że w ogóle mogłaby kogoś gryźć, bo tej wełny tam nie czuć
    aare z wełną - mnie nie gryzło, ale było zdecydowanie mniej przyjemne niż grecja i wiem, że są dziewczyny, które narzekają na wełniane pasiaki didka, że gryzące, miałam wrażenie takiej szorstkości
    katja z wełną - podobnie jak wyżej
    stendhal z alpaką - ma kłaczki, ale nie gryzące. Przyjemniejszy niż aare, bardziej miękki, mniej szorstki. Wg mnie bliżej mu do grecji niż aare/katji
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Czyli tak generalizując - Nati ma przyjemniejsze wełenki od Didka, tak? Jeśli o mnie chodzi, muszę zminimalizować ryzyko gryzienia, bo naprawdę tego nie zdzierżę Mnie to nawet dwa centymetry chusty na szyi pogryzą

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

a nie masz możliwości pomacania/próbnego zamotania się w wełnę nati albo didka? Podpytaj na Waszym warszawskim podforum
    2 + 7 (2005-2018)

Chustomanka Awatar Celebrianna
    Miejscowość
    Oleśnica

Domyślnie

Najlepiej pożycz zanim się zdecydujesz... Chyba też na bazarku widziałam kaszmirek w brązie - polecam. Kupiłam taki sam koleżance i też jest zakochana. To jest naprawdę mega nośna chusta -a na ramionach jakby masełko i pięknie się dociąga - wystarczy ja musnąć
    Na TBW jedna dziewczyna proponowała mi też japan kaszmir we fiolecie tylko rozmiar 7. Nie wiem, czy jeszcze ma, mogę spytać.
    po prostu Agata

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Celebrianna Zobacz posta
    Najlepiej pożycz zanim się zdecydujesz... Chyba też na bazarku widziałam kaszmirek w brązie - polecam. Kupiłam taki sam koleżance i też jest zakochana. To jest naprawdę mega nośna chusta -a na ramionach jakby masełko i pięknie się dociąga - wystarczy ja musnąć
    Na TBW jedna dziewczyna proponowała mi też japan kaszmir we fiolecie tylko rozmiar 7. Nie wiem, czy jeszcze ma, mogę spytać.
    7 to trochę długa, ale jeśli możesz, to zapytaj.

demona
    Guest

Domyślnie

Alpaki nie polecam bo się szmaci, a jak jesteś wyjątkowo wrażliwa na wełnę to kup kaszmir. O!

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

O! Że nie gryzie niby? Byłoby extra...

demona
    Guest

Domyślnie

Niby nie

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Czyli tak generalizując - Nati ma przyjemniejsze wełenki od Didka, tak? Jeśli o mnie chodzi, muszę zminimalizować ryzyko gryzienia, bo naprawdę tego nie zdzierżę Mnie to nawet dwa centymetry chusty na szyi pogryzą
    Najlepiej pożycz i spróbuj. Ja mam japana z wełną (merynosa) i jest cudna. Kupiłam brązowo-białą ale zafarbowałam na fiolet i nic jej nie jest. nosi super jest mięciutka i nie gryzie. Japana z kaszmirem szarego tylko macałam i dla mnie nie jest juz tak mięciutki.
    Miałam didkowe skowrony z wełną i mimo że fajne to mnie gryzły. Nowa Tetro 100% wełniana tez mnie gryzie ale jest super nośna.
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Dzięki, dziewczyny

Uprawnienia umieszczania postów