Pokaż wyniki od 1 do 20 z 92

Wątek: szyte na wymiar - kogo polecacie?

Mieszany widok

Chustonówka Awatar mjakmama
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Dobrze dobrany MT starczy na 1,5-2 lata przynajmniej tak jest u nas

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjakmama Zobacz posta
    Dobrze dobrany MT starczy na 1,5-2 lata przynajmniej tak jest u nas
    Jakoś wierzyć mi się nie chce... Albo masz dwurozmiarowego MT, albo żabki tam nie ma, a panel jest krótki.
    Jak by nie było - DZIECI ROSNĄ!!!

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Pat no starczy nawet i na dłużej wg mnie, ale musi być dobrze uszyty i przy szer panela 40+; przy starszych dzieciach już ta "żabka" nie musi być taka idealna, możesz nadrobić np pasami, a panel na długośc nawet lepiej jak ciut krótszy wtedy dzieciakowi nawet wygodniej bo łatwiej łapki sobie do góry wyciąga ja widzę po sobie, moich młodych i naszym stosie .... hehe Ty znasz tajemnicę idealnych nosideł

co do chmt, to naprawdę fajnie pracują i jest różnica w noszeniu: mt czy chmt, chmt fajnie się sprawdza też u większych dzieci kiedy w chuście już niekoniecznie wygodnie zaczyna się robić no ale przy totalnych starszakach to dla mnie mt lub podrasowany chmt
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustonówka Awatar mjakmama
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

dokładnie tak jak koleżanka pisze - jak jest dobrze dobrany to starczy na długo - moja miala kupiony jak miała 6 mcy teraz ma rok i 9 i rączy wysuwa górą bo jej bardziej wygodnie
    najważniejsze by przy zupełnym maluszku dobrze nózki trzymał i plecki

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Być może, chociaż mnie to nie przekonuje Jak dziecię śpi, krótki panel jest niefajny dla kręgosłupa w każdym wieku. Żaba niby nie aż taka ważna na późniejszym etapie, ale te zwisające dzieciom nogi zawsze mnie jakoś tak "ruszają"... Wydaje mi się, że wygodniej jednak z żabą, choćby niewielką

A co do tego, na jak długo starczy MT - to zależy, od jakiego wieku zaczynamy nosić. Wiadomo, że na wcześniejszym etapie dzieci rosną szybciej. Nasze MT z wieku 7 m-cy jest już mało komfortowe. Panel zdaje się ma 38 cm szerokości. W 40 cm+ bym wtedy Miłosza nie zapakowała, więc ten dłuższy czas eksploatowania to chyba jednak do starszych dzieci się odnosi... Przynajmniej z mojej strony tak to wygląda

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

wiesz co, nigdy nie będziesz miała (chyba) tak krótkiego panela by nie otulił plecki, nie wyobrażam sobie by sięgał do połowy pleców
    dla śpiącego dziecka ja mam zawsze praktycznie kapturek i fajnie dzieciaka mi podtrzymuje
    Tak jak pisałam wyżej, pasami możesz nadrobić szerokościowo na panelu; dzieciakom wiszą bezwładnie nogi jak śpią, to już raczej natura

no i nie oszukujmy się są mietki i mietki
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Hehe, nie o tak zwisające nogi mi chodziło Raczej jak w Womarze
    Ja się tam nie chcę spierać - upodobania są różne Napisałam tylko o swoim punkcie widzenia

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Jakoś wierzyć mi się nie chce... Albo masz dwurozmiarowego MT, albo żabki tam nie ma, a panel jest krótki.
    Jak by nie było - DZIECI ROSNĄ!!!
    Pewnie że rosną ale po to sa szerokie pasy aby zawiązać je tak aby dziecko mialo piekną żabkę Ja nast. rozmiar zrobilam mojej jak miala ponad 3 lata. Prawda jest taka ze albo ktos sie dogada z mt albo nie i wtedy nic wlasciciela nie przekona. Wtedy trzeba szukac czegos innego albo szyć nowe mt co kilka m-cy

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

z mietkami też trzeba poćwiczyć, no nie da się my zakręcić za pierwszym razem by wszystko było super idealnie Poświęćmy im odrobinę czasu a odwdzięczą nam się
    Miałam/ mam ogrom nosideł z przewagą mietków i z każdym da się dogadać bez względu na krój i wymiary

jeśli chodzi o te dwie szyjące to dla mnie ideały szyje pani_olo a wiem o czym piszę
    K mama Kulki i Kropki

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków / Nisko

Domyślnie

my kupiliśmy niedawno kolejne mt u pani_olo i ciągle nie mogę wyjść z podziwu jakie to cudeńko, sprawdza nam się fantastycznie.
    Mamy model, który teoretycznie ma starczyć na długo, na razie podwijam Ewce panel i jest super. Dodam jeszcze, że jej materiały są idealne na lato.
    Ostatnio edytowane przez saskia ; 14-06-2013 o 11:23

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Również podpisuję się pod mei tai od PaniOlo mam "rosnący z wiekiem" panel i pas biodrowy z klamrą. Milutki materiał i wygodne pasy do wiązania. Polecam!

Uprawnienia umieszczania postów