Dobrze dobrany MT starczy na 1,5-2 lataprzynajmniej tak jest u nas
Dobrze dobrany MT starczy na 1,5-2 lataprzynajmniej tak jest u nas
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Pat no starczy nawet i na dłużej wg mnie, ale musi być dobrze uszyty i przy szer panela 40+; przy starszych dzieciach już ta "żabka" nie musi być taka idealna, możesz nadrobić np pasami, a panel na długośc nawet lepiej jak ciut krótszy wtedy dzieciakowi nawet wygodniej bo łatwiej łapki sobie do góry wyciągaja widzę po sobie, moich młodych i naszym stosie
.... hehe Ty znasz tajemnicę idealnych nosideł
![]()
co do chmt, to naprawdę fajnie pracują i jest różnica w noszeniu: mt czy chmt, chmt fajnie się sprawdza też u większych dzieci kiedy w chuście już niekoniecznie wygodnie zaczyna się robićno ale przy totalnych starszakach to dla mnie mt lub podrasowany chmt
![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
dokładnie tak jak koleżanka pisze - jak jest dobrze dobrany to starczy na długo - moja miala kupiony jak miała 6 mcy teraz ma rok i 9 i rączy wysuwa górą bo jej bardziej wygodnie![]()
najważniejsze by przy zupełnym maluszku dobrze nózki trzymał i plecki![]()
Być może, chociaż mnie to nie przekonujeJak dziecię śpi, krótki panel jest niefajny dla kręgosłupa w każdym wieku. Żaba niby nie aż taka ważna na późniejszym etapie, ale te zwisające dzieciom nogi zawsze mnie jakoś tak "ruszają"... Wydaje mi się, że wygodniej jednak z żabą, choćby niewielką
![]()
A co do tego, na jak długo starczy MT - to zależy, od jakiego wieku zaczynamy nosić. Wiadomo, że na wcześniejszym etapie dzieci rosną szybciej. Nasze MT z wieku 7 m-cy jest już mało komfortowe. Panel zdaje się ma 38 cm szerokości. W 40 cm+ bym wtedy Miłosza nie zapakowała, więc ten dłuższy czas eksploatowania to chyba jednak do starszych dzieci się odnosi... Przynajmniej z mojej strony tak to wygląda![]()
wiesz co, nigdy nie będziesz miała (chyba) tak krótkiego panela by nie otulił plecki, nie wyobrażam sobie by sięgał do połowy pleców
dla śpiącego dziecka ja mam zawsze praktycznie kapturek i fajnie dzieciaka mi podtrzymuje
Tak jak pisałam wyżej, pasami możesz nadrobić szerokościowo na panelu; dzieciakom wiszą bezwładnie nogi jak śpią, to już raczej natura
no i nie oszukujmy się są mietki i mietki![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Hehe, nie o tak zwisające nogi mi chodziłoRaczej jak w Womarze
Ja się tam nie chcę spierać - upodobania są różneNapisałam tylko o swoim punkcie widzenia
![]()
Pewnie że rosnąale po to sa szerokie pasy aby zawiązać je tak aby dziecko mialo piekną żabkę
Ja nast. rozmiar zrobilam mojej jak miala ponad 3 lata. Prawda jest taka ze albo ktos sie dogada z mt albo nie i wtedy nic wlasciciela nie przekona. Wtedy trzeba szukac czegos innego albo szyć nowe mt co kilka m-cy
![]()
woolloomooloo - moje nosidła
http://pogodzinach7.blox.pl/html * http://mei-tai.wix.com/woolloomooloo * http://meitai-by-martala.blogspot.com/
z mietkami też trzeba poćwiczyć, no nie da się my zakręcić za pierwszym razem by wszystko było super idealniePoświęćmy im odrobinę czasu a odwdzięczą nam się
Miałam/ mam ogrom nosideł z przewagą mietków i z każdym da się dogadać bez względu na krój i wymiary
jeśli chodzi o te dwie szyjące to dla mnie ideały szyje pani_oloa wiem o czym piszę
![]()
K mama Kulki i Kropki
my kupiliśmy niedawno kolejne mt u pani_olo i ciągle nie mogę wyjść z podziwu jakie to cudeńko, sprawdza nam się fantastycznie.
Mamy model, który teoretycznie ma starczyć na długo, na razie podwijam Ewce panel i jest super. Dodam jeszcze, że jej materiały są idealne na lato.
Ostatnio edytowane przez saskia ; 14-06-2013 o 11:23
Również podpisuję się pod mei tai od PaniOlomam "rosnący z wiekiem" panel i pas biodrowy z klamrą. Milutki materiał i wygodne pasy do wiązania. Polecam!