-
Chusteryczka
Co teraz czytacie dzieciom?
Szukałam czy jest podobny wątek, ale nie znalazłam.
Moje dziecię do niedawna było nieksiążkowe. Od jakiegoś czasu, ku mojej wielkiej radości, pokochało czytanie. Zanabyłam trochę książeczek w księgarni internetowej i nie wszystkie są hm... trafione. Tak sobie pomyślałam, żeby może założyć wątek co u Was było hitem, a co nietrafionym zakupem.
U nas to tak ostatnio - "Jabłonka Eli" - bardzo trafiony zakup. Czytane co najmniej raz dziennie. Na pewno dokupimy więcej z tej serii. "Śpiące wierszyki" - zarówno ja jak i Antoś znamy już większość na pamięć - uwielbiana przez nas książeczka.
"Ach, ten Emil" - zupełnie nieudany zakup. Antek się nudzi, a mnie wkurza. Opowieść o tym jak Emil się upił jedząc wisienki z nalewki - hm... kontrowersyjna. Zupełnie nie nasze realia, niezrozumiała dla Antka w wielu kwestiach. "Mama mu buduje" - nudna. Raczej nie kupię więcej książeczek z mamą Mu.
W spiżarni schowane (prezenty urodzinowe) czekają jeszcze na nas "Mamoko", baśnie braci Grimm i "Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham" - ta ostatnia przeczytana już po tajniacku przeze mnie, bardzo mi się podoba. Zobaczymy jak spodoba się Antosiowi już w niedzielę
Uprawnienia umieszczania postów