U mnie bez problemu się mieści. Chociaż jest wysoka w stanie. One są jakoś tak szyte, że mimo, iż jest sporo tego materiału, to są jakoś tak zgrabnie uszyte, że ten materiał nie przeszkadza![]()
U mnie bez problemu się mieści. Chociaż jest wysoka w stanie. One są jakoś tak szyte, że mimo, iż jest sporo tego materiału, to są jakoś tak zgrabnie uszyte, że ten materiał nie przeszkadza![]()
Mam ECOpi rozmiar regular i o dziwo jest dobry na moją 3 m-czną (5,5kg) córcię. Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie jej miękkość (ale jest dopiero po jakichś 3-4 praniach). Bez problemu się ją zakłada, nie robi "odwłoka". Chłonnością jestem mile zaskoczona - testowo wytrzymała 5h (i pare karmień) i nie była kompletnie przemoczona, stąd zamierzam wypróbować ją na noc. Gdybym zaczynała kompletowanie wyprawki wielo od nowa, to z pewnością kilka ECOpi bym kupiła.
Ja ostatnio kupiłam Ecopi i nie jest wcale taka zła, jak napisała biankaaa. Ale kazdemu co innego pasuje. To na pewno tez kwestia rozmiaru i budowy ciała dziecka.
Mikołaj ma prawie 20 miesiecy i 13 kilo, dosc wysoki, wiec i szczuplejszy. Mamy premium (najwieksza). Zapinamy na pierwszą i drugą napkę od srodka, wiec jeszcze dosc scisle. Przy jego niewielkich ilosciach picia (jak nie doił swoim zwyczajem) spokojnie wytrzymała 3 godziny w terenie. Ale na mokro za długo trzymana moze odparzac, wiec trzeba by zastosowac suchą wkłądkę, mały miał lekko zaczerwienioną pupę.
Co do jezora, to w zasadzie dopiero jak sie pieluche mocno naciagnie, to jest za krótki. Zakładając małemu nie muszę tak bardzo rozmiaru premium naciągać i wystarcza. Poza tym, jak bedzie mi to przeszkadzac, to sobie zwyczajnie jezor odpruje i przeszyję do przodu, a co.
Co do miekkosci, to czytałam o tych pieluchach recenzję i było tam napisane, że materiał ma nie twardniec mimo prań. Ale nie wiem, jak to w praniu wyjdzie. Swoja uzylismy dopiero raz.
Jest dosc zgrabna, rozmiar premium dosc wysoki w stanie, ale dla mnie to ok, bo wtedy gumka od otulacza nie uciska plecków.
No i rzeczywiscie nieco sie skurczyła w praniu, tak jak wyprany prefold.
Ostatnio edytowane przez mikulo ; 08-09-2011 o 11:56
Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
...
Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn
właśnie w tym tygodniu do nas przyszła pierwsze wrażenie "ale taki szmatkowaty ten kolor jak ja moje dziecko w tym komuś pokaże" ale nie dziwcie się bom ja pierwszy raz widziała bawełne niebieloną))
na moją 7 kg córcie rozmiar regular trochę przyduży, wystaję lekko z flipa, a z otulacza franiszkowego wełnianego rozm s-m to już całkiem nawet upchac sie nie da
ale wyglada na chłonną
jestem ciekawa jak wyglądają te formowanki po dłuższym uzywaniu, podzieli się ktoś opinią??? bo cena kusi, a w pieluszkarni rozmiaru regular dla mnie nie ma
Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.
Nasza formowanka w sumie prawie nieużywana. Trzyma sie ok, jedynie lekko zmechaciła się po zewnętrznej stronie, ale niewiele. Napki, gumeczki - wszystko ok. Po kilku praniach zaczęła całkiem fajnie chłonąć. No ale skurczyła się całkiem sporo w porównaniu do pierwotnego wymiaru. Na mojego synka (17 mcy, niecałe 11 kg) jest już przymała![]()
Moim zdaniem niebielone ECOpi są dość przyzwoitymi polskimi pieluszkami: dobrze leżały na córce już od jakiś 5kg wagi (roz.regular). Teraz ma niecałe 9 i też są dobrze dopasowane. Po paru miesiącach niezbyt intensywnego użytkowania materiał i napy bez zarzutu, jak ktoś już pisał w wątku - trochę się zbiega w praniu. Nie ma dla mnie takiego znaczenia jej siermiężny wygląd, bo i tak idzie pod otulacz...Mógłby krócej schnąć, zwłaszcza, że sama pieluszka nie jest wyjątkowo chłonna. Cena na plus.
OT
5h w pieluszce?![]()
Tak, umiem. W nocy jednak często przez 5h siku nie robi, w dzień - no way. Przynajmniej takie moje doświadczenie. (Nie miało być przytyku, a zdziwienie, może wyszło inaczej.)
Ja lubię te pieluchy, są ok tylko trzeba dobrze dobrac rozmiar zeby nie robila sie wielka pupa
Co do ich wytrzymałości to też w porzadku, fakt trochę sie kurcza, ale tylko podczas pierwszego prania i jakby gniota się. Nie przeszkadza mi to.
Są dosyć chłonne.