Bardzo fajnie wyglądaznaczy się na jeden sik jest??
![]()
nie powala jakoś wyglądem ale cena zachęca
No i ta wkładka rzeczywiście dyskwalifikuje chłopców. Mój sikacz zawsze z przodu ma nawięcej nasikane więc ....
To takie ichnie prefoldy rozbudowane do pieluchy.... z tego co widzę![]()
No dokładnie. Taki prefold z uszkami
Swoją drogą we wrześniu pieluszkarnia ma wypuścić muśliny pod marką EcopiMam nadzieje, ze równie przystepne cenowo, bo cena chociazby nowych muslin IV zwala z nog
![]()
Też się zastanawiałam nad zakupem..ale chyba jednak wolę kolorowe formowanki, no i brak tej wkładki z przodu...u mojego Młodego to nie przejdzie...jednak nie kupię.
Dziwię się dlaczego te wkładki są najczęściej w pieluszkach przyszywane z tyłu (oprócz pieluszkarniowych również np. w formowankach Imse Vimse). Najczęściej nie wystarczają na przód. Moja córa sika jak chłopakzawsze ma mokro z przodu, a im bardziej w tył tym bardziej sucho.
Ale nawet przy założeniu, że większość dziewczynek sika po środku to wkładka mogłaby być przymocowana z przodu bo do środka pieluszki przecież by odtarła. Natomiast z tyłu zupełnie nie jest potrzebna w formowankach. Chyba, że chodzi o wygodę zakładania pieluszki, jęzor łatwiej pociągnąć do przodu podczas zakładania... No to niech robią je dłuższe, nawet do zawinięcia...
Idalia też mokra zawsze z przodu ale chyba dlatego że większość dnia spędza na brzuszku... i jak jej coś wyleci to górą pieluchy z przoduJakoś przy kości ogonowej siuśków i kupy nigdy nie miała, więc faktycznie ta wkładka nie teges.