Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: getry do pieluszek

Mieszany widok

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Steveny też mam, fajne są i wyglądają na wytrzymałe - ale są też dłuuugie, na noworodku ich nie testowałam No i nie mają ściągacza, więc można je podciągnąć bardzo wysoko, aż prawie na pieluszkę.

No i u nas getry to podstawowy element ubioru - praktycznie nie używamy spodenek, rajstopek nie mamy w ogóle, śpiochy i pajace były tylko na początku, więc Młoda jest albo w samej pieluszce (i ew. skarpetkach), albo dodatkowo w getrach. Dla nas to super wygodne rozwiązanie
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

mam już pierwsza parę geterek i są superowe - mama mi kupiła w H&Mie acryl+wełna, takie cieple, grubsze trzymają się super na nożkach 5 mieś. córci - mają 20cm. Muszę kupić jeszcze kilka par. Mlodej od razu wygodniej w samej pieluszce i getrach niz w body, rajstopach itp. a i ja mam szybszy dostęp do pieluszki bo właśnie zaczeliśmy ją wysadzać na nocnik ;p

aaa te steveny to ile cm mają?
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

a jakie będą dobre dla noworodka, do chusty na zimę?

Domyślnie

myślałam o getrach na jesień/zimę do pieluszki ale obawiam się czy dziecku nie będzie jednak zimno w ten kawałek nóżki między getrą a pieluszką? jakie są Wasze doświadczenia?

Chustomanka

Domyślnie

Getry ukochałam prawie jak pieluszki
    i też kolekcjonuje choć staram się powstrzymywać przed zakupem nastepnej pary, ale widze że nie tylko ja
    Może otworzymy dział stosiki getrowe

Kawiareczko nie przeszkadza mi szpara między getrą a pieluszka, ponieważ prawie jej nie ma. Mam getry które dobrze trzymają się nogi i wysoko je podciagam i jest fajnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta

Kawiareczko nie przeszkadza mi szpara między getrą a pieluszka, ponieważ prawie jej nie ma. Mam getry które dobrze trzymają się nogi i wysoko je podciagam i jest fajnie.
    No ale w zimie Twoje dziecię było leżące a jak jest z biegającym? ta getra musi się obsuwać chyba, co? i u nas w zimie jest zimno, chodzimy wszyscy w spodniach od dresu, więc tym bardziej mnie ten 'kawałek' nóżki frapuje. Osobiście dostałabym cholery gdyby mi marzł taki kawałek ale nie wiem jak z dzieciem.

Chustomanka

Domyślnie

W zimie jak w domu chłodno i nie ma dywanu to będzie dziecku zimno w samych geterkach na podłodze

Uprawnienia umieszczania postów