Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Mamo dlaczego mnie nie nosilas?

Mieszany widok

Chustonówka Awatar Kefka
    Miejscowość
    Krakowie

Domyślnie Mamo dlaczego mnie nie nosilas?

Po babskim dniu z moją 6 latką mam doła...
    Moja córeczka wywierciła mi swoimi pytaniami- dlaczego jej nie nosiłam -dziurę w sercu wielkości co najmniej wielkiego kanionu...
    Próbowałam jej wytłumaczyć, że kiedy ona się urodziła nie dotarło do mnie jeszcze jak wspaniałe są chusty... że jakoś nie było tego wokół mnie a wisiadełka nie tolerowała (przynajmniej nie mam w tym punkcie wyrzutów)...
    Wszystkim naokoło opowiadam jak cudownie jest nosić dziecko w chuście a potwierdzeniem tego jest mój najmłodszy synek- który jest mega radosny... i jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, że moja córka może być o to zazdrosna. Że w jakiś zakręcony sposób czuje się odtrącona... hmm...
    Czy u Was były podobne sytuacje? Jak wybrnęłyście?

Chusteryczka

Domyślnie

a na rekach nosilas? jesli tak, to nosilas przeciez

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

A powiedziałaś jej ,że nie lubiła noszenia w takim nosidełku, które wtedy mieliście?

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustonówka Awatar Kefka
    Miejscowość
    Krakowie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matysia Zobacz posta
    A powiedziałaś jej ,że nie lubiła noszenia w takim nosidełku, które wtedy mieliście?
    Powiedziałam - ale mnie zapytała to dlaczego nie uszyłam chusty więc wytłumaczyłam, że wtedy jeszcze nie umiałam... ale jakoś to nie jest wytłumaczenie...

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Bez przesady.
    Moja Ania też mnie o to pytała - to odpowiedziałam jej, że nosiłam na rekach, a ochustach nie pomyslałam/nie wiedziałam za bardzo.
    Nie wiem, czemu miałoby mi byc przykro z tego powodu, ze naprawdę nie wiedziałam:-/
    Moje dzieci:
    Ania - 2003
    Wojtek - 2010

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magdailena Zobacz posta
    Bez przesady.
    Moja Ania też mnie o to pytała - to odpowiedziałam jej, że nosiłam na rekach, a ochustach nie pomyslałam/nie wiedziałam za bardzo.
    Nie wiem, czemu miałoby mi byc przykro z tego powodu, ze naprawdę nie wiedziałam:-/
    Podpinam się pod tę wypowiedź z pełnym poklaskiem. Od początku, gdy ktoś chwalił noszenie, mówiłam, że to fajne i że żałuję, że przy Starszej tego nie miałam. Oraz że ją kangurkowałam bezchustowo - temat jak każdy inny.
    Moim zdaniem źle się dzieje, jeśli relacjami rodzic-dziecko kierują strach i poczucie winy (w dowolną stronę). Wybacz, Kefko, ostre słowa, ale jesteś zupełnie pewna, że ta wina to nie jest coś do kopnięcia w kościstą dupkę, a nie celebrowana?
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Przerabiałam identyczną rozmowę z moją córeczką około roku temu, no prawie półtora. Powody nienoszenia były identyczne. W efekcie w ramach prezentu urodzinowego wybrała sobie ze stosiku jedną z moich chust, która jest odłożona do jej kuferka wyprawkowego.
    Czasami w domu ją zamotam, zwłaszcza podczas choroby w plecaczek. Chętnie służy jako laką treningowa . Ma swojego mini MT, w którym nosi zwłaszcza na wyjazdach swoich maskotkowych pupili.
    Poza tym słyszę od niej różne chustowe hasełka, że np. chciałaby jakiegoś limita. Na pytanie, którego limita, usłyszałam w odpowiedzi pawie mamusiu, pawie .

Moja wisiadło womarowskie w pełni oprotestowała. Teraz dobrze odróżnia wisiadło od nosidła nosidło (z pełną argumentacją) .

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

mój syn ma też 6 lat ale pytanie się nie pojawiło. Ostatnio za to zawiązałam go sobie na plecachKupę śmiechu mieliśmy przy tej okazji.Może z nią robiłaś inne rzeczy których teraz nie robisz? Jak mój średniak był mały to chodziłam z nim na długie spacery a teraz nie mam na to czasu...

Uprawnienia umieszczania postów