Pokaż wyniki od 1 do 20 z 115

Wątek: Dopadł nas smrodek;(

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Halo, nikt nam więcej nie doradzi...?;(

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

a uzywasz olejkow?
    juz jestem nudna ale mi po olejkach starasznie capily,tzn dopiero jakm mloda sikla to tak smierdzilało ze sie z nocy budzilam.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    a uzywasz olejkow?
    juz jestem nudna ale mi po olejkach starasznie capily,tzn dopiero jakm mloda sikla to tak smierdzilało ze sie z nocy budzilam.
    Używam, lawendowego do wiadra z brudnymi pieluchami, do prania - nie. Jak parę razy zapomniałam, capiła mi z kolei łazienka...

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

Otulacze i kieszonki piorę ręcznie w płynie do mycia naczyń, a potem płuczę aż przestanie się pienić, a formowanki i wkłady gotuję w garze z kwaskiem cytrynowym z 20 min i potem na noc w tym zostawiam. Rano płukanie w pralce i normalne pranie jak zawsze. U mnie to działa Ostatnio mi też pieluszki amoniakiem zalatywały a teraz pachnące

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ja piore w60stopniach w programie z praniem wstępnym
    pranie wstępne w płynie do naczyń zasadnicze w proszku pieluchowym
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaUlki Zobacz posta
    Otulacze i kieszonki piorę ręcznie w płynie do mycia naczyń, a potem płuczę aż przestanie się pienić, a formowanki i wkłady gotuję w garze z kwaskiem cytrynowym z 20 min i potem na noc w tym zostawiam. Rano płukanie w pralce i normalne pranie jak zawsze. U mnie to działa Ostatnio mi też pieluszki amoniakiem zalatywały a teraz pachnące
    Ooo, o taki własnie przepis mi chodziło. To chyba będę próbować, dzięki

Chustofanka Awatar marzen@
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Ja tylko moczę w wodzie z dodatkiem ludwika, tak co najmniej godzinkę. Potem do pralki na płukanie (ręcznie to mi się nie chce - za leniwa jestem ). Jak mi się wypłuczą to dokładam resztę prania i piorę 1/4 proszku w stosunku do tego co na opakowaniu pisze i podwójne płukanie. Olejku lawendowego używam do wiaderka z brudnymi pieluchami i smrodliwe nie są. Może zależy z jakiej firmy olejek? Ja mam Bamer czy jakoś tak i jest ok.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Używam herbacianego Bamera, ale też mam wrażenie, że on jakoś potęguje smrodek pieluchowy
    Tylko u nas zębiska idą, więc można i na to zgonic

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    Używam, lawendowego do wiadra z brudnymi pieluchami, do prania - nie. Jak parę razy zapomniałam, capiła mi z kolei łazienka...
    ja tez dawalam wlasnie lawendowy i tez do wiadra,jak przestalam problem zniknał.
    nie dawaj kilka dni a zobaczysz czy efekt porzadany tzn brak smordku.u mnie najgorzej wlasnie po lawendowym capiły.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

ja niemam problemu po lawendowym morze Zuza ma alergie na niego dziż Róża wzieła mi pomarańczowy i kropelke na rączke dała bo ładnie pachniał-po chwili płacz krzyk drapanie skóra podrazniona-olejek mam do swoich cuchów i jako odświerzacz pwietrza ale napewno do pieluch bym go po dzisiejszej atrakcji nie użyła
    ale po lawendowym goździkowym i herbacianym nic nam nie było
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    ja tez dawalam wlasnie lawendowy i tez do wiadra,jak przestalam problem zniknał.
    nie dawaj kilka dni a zobaczysz czy efekt porzadany tzn brak smordku.u mnie najgorzej wlasnie po lawendowym capiły.
    Hmm, spróbuję po kolejnym praniu, może poskutkuje...

Uprawnienia umieszczania postów