Pokaż wyniki od 1 do 20 z 82

Wątek: Wielo a rozwój...

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pauladuch Zobacz posta
    Moja babcia, mama i teściowa twierdzą zgodnie że pupy dzieci w tetrze były znacznie większe niż kieszonki Dominisi a nawet jej formowanka + otulacz (choć ten zestaw zwykle tylko na noc
    O, a to ciekawe. To może sobie inaczej wyobrażałam pupę moją w tetrze sprzed 30 lat

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

moja Maria bardzo szybko raczkowała i zaczęła chodzić 'bez mebli' jak miała 11mcy - cały czas na kieszonkach, ew formowanki lub tetra z otulaczem )
    więc nie widzę związku

mój mąż za to doszukiwał się złego w tym że ma szeroko nóżki, ja szczerze mówiąc wiedzy nie mam na ten temat ale stwierdziłam że kurcze ja też byłam tetrowana i żyję ;P a Marii nóżki mimo noszenia wciąż tych samych pieluch się ładnie wyprostowały - czyli niezależnie
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chustomanka

Domyślnie

kiedyś, kiedyś, kiedyś to nawet tetry nie było więc bez przesady
    Przeczytać historię pieluchy byłoby ciekawie
    A niektóre pieluchy są wielkie bo ma ją za dużo wkładu naładowane i krój dla 3 latka a nie dla niemowlaka więc nie dziwi mnie że dziecko się ruszać nie może. Odpowiednio dobrana pielucha wielo jest naprawdę super jak dla mnie

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Odświeżam ten wątek, bo mnie ta kwestia bardzo interesuje. Pieluchuję swojego drugiego syna od 2 tygodnia życia, czyli jakieś 1,5 miesiąca i ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy wielo nie krępuje mu ruchów i czy to zdrowe dla jego bioderek/miednicy/itd. Używam głównie tetry i prefoldów z otulaczami. Mamy tez kilka formowanek, ale używane jeszcze stosunkowo rzadko (głównie na noc), bo jeszcze duuużo kup rzadkich mamy. Moje pytanie: jak pieluchować dziecko, żeby nie krępować mu swobody ruchów. Które pieluszki najbardziej sprzyjają rozwojowi ruchowemu, jakieś konkretne marki np. Ostatnio zwróciłam uwagę na formowanki bambusowe Bamboozle Stretchies - są wyjątkowo mięciutki i elastyczne więc chyba nie powinny ograniczać dziecka ruchowo? Co myślicie?
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Uprawnienia umieszczania postów