Od września moje dziecię idzie do żłobka. Na spotkaniu dla rodziców dzieci nowo przyjętych nie byliśmy, bo wypadło akurat w trakcie naszego urlopu. Nie miałam więc okazji zapytać o pieluchy.
Czy Wasze dzieci chodza do złobka i jakich pieluch tam używają? Czy w żłobku w ogóle można wielorazówki?
Pytam, bo dotychczas używaliśmy otulaczy z tetrą i wkładką sucha pielucha, do września musiałabym dokupić kieszonki, żeby paniom w żłobku było łatwiej założyć (w końcu nie jednym moim bąblem muszą się zająć, a kieszonka w obsłudze to praktycznie to samo co jednorazówka).
I kolejne moje pytanie, które mi się przy okazji narodziło: może zamiast kieszonek kupić majteczki treningowe? Moja pociecha ma obecnie 10 miesięcy, na nocnik robi poranną kupkę i siusiu, później różnie bywa, często biega po domu bez pieluchy a my ze ścierką do podłogi za maluchem. Waży niecałe 10 kg, najmniejsze trenerki znalazłam z bambino-mio na 11 kg i nie wiem, czy nie będą dużo za duże. Z rozmiarówką różnie bywa, ubranka nosi zarówno na 11 kg jak i na 5 kg (wg metek), więc może trenerki na 11 kg nie byłyby za duże. Używa któraś?