Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: MT kompaktowy - da się uszyć?

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Ciekwi mnie jak pracuje taki panel "usztywniony" pasami (czy to w V czy w X)?
    A, gdyby tak wszyć pasy w ramkę panela? Nie trzebaby ich wówczas prowadzić po całym panelu...... Co o tym myślicie?

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hajda Zobacz posta
    To ja zaproponuję chustowy chustomejtaj, dwa cieniutkie panele, szerokie pasy ramienne ze zwykłej bawełny (tak jak w klasycznym MT), biodrowy pas wypełniony, oczywiście częściowo. Służę zdjęciami dla przykładu. Szyję "zwykłe" MT z panelami z Nati i wychodzą bardzo lekkie, bardzo przewiewne i bardzo kompaktowe. Chustomejtaj wyszedłby jeszcze bardziej kompaktowy
    Zauważ że kilka z nas w tym wątku i nie tylko też szyje mt ale nic nie proponuje. Jestem przychylna wszystkim nowym szyjącym bo sama byłam nowa ale regulamin jest dla wszystkich dlatego płacimy za handmade aby tam móc "proponować" i reklamować się.

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Marta la dziękuję za uwagę.

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hajda Zobacz posta
    Ciekwi mnie jak pracuje taki panel "usztywniony" pasami (czy to w V czy w X)?
    A, gdyby tak wszyć pasy w ramkę panela? Nie trzebaby ich wówczas prowadzić po całym panelu...... Co o tym myślicie?
    Może to byłoby nawet lepiej, pasy wzmocniłyby boki i panel mógłby być cieńszy? Możnaby je zrobić tak żeby "początek" pasa wszyć razem z panelem w pas biodrowy (nie wiem czy tak się to robi), byłoby mocne a środek panela mógłby być 1-warstwowy.
    Hm...
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

mój byłz dwóch warstw cienkiego, takiego luźno tkanego lnu. Dobrze nosił
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Pytanie postawione na początku tego tematu brzmiało, czy ktoś szył kompaktowego mt.
    Chciałabym wyjaśnić wszystkim, którzy odebrali moją niedawną wypowiedź, że używając słowa "zaproponuję" miałam na myśli POMYSŁ, a nie, jak niektórzy sądzą USŁUGĘ.

demona
    Guest

Domyślnie

Koniecznie MT? Nosidło R&R jest kompaktowe, coś jak kosmetyczka, format zeszytu A5.

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

A co to jest r&r?

Uprawnienia umieszczania postów