Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Wysadzanie w wersji LIGHT ;) RELACJA PO ROKU #41

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

U nas zero sygnałów na siku... trudno, taki czas Ileś tam razy trafimy, ileś nie. Młoda wyraźnie bardzo mówi, jak nie chce być wysadzana
    A sygnałów myślę mniej, bo świat się taki ciekawy zrobił w jedzeniu przeszkadza a co dopiero w wołaniu siusiu
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Domyślnie

u nas zamiast porządnie zacząć była przerwa, bo się rozchorowałam i jedyne na co mnie było stać to zmiana pieluchy szczególnie, że nasz maluszek ma 7 kg na 7 tygodni i nawet jak jestem zdrowa to mi ciężko, bo jeszcze główki trzeba pilnować
    a teraz mam wrażenie, że zaczynamy od nowa, bo jemu i spanie i jedzenie i siusianie się zmieniło

dla mnie trudnym momentem są chwile kiedy widzę, że chce zrobić siusiu i czeka na wysadzenie a ja za nic nie mogę go wysadzić bo np. jedziemy autobusem

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Bielany

Domyślnie

zapominajka, jakie to sygnały od takiego malucha na siku ? !!! kupa już opanowana i Ląduje w wiadereczku... ale siku... ? tak patrze na Niego i patrze i nie wiem co to za sygnaŁy ... to po buźce widać... po ruchach... ? a możliwe, że sygnałów na siku nie ma ?

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

najlatwiej to chyba ze starszym maluchem współpracować, np. u mnie dopiero od 4mieś. wielo i wysadzanie ma głębszy sens i ja mam ochotę na tę zabawę

a mała od dawna daje sygnały na siku - popłakuje, kopie nóżkami, kręci się w nocy i ...nawet poszłam z tym do lekarza, bo widziałam że dopiero po sikaniu uspakaja sie
    heh już myślałam że sikanie jej ból sprawia czy coś, dopiero teraz jak ją wysadzam to się uśmiecha i jest wyraźnie zadowolona z tego faktu
    Ostatnio edytowane przez Pastela ; 22-08-2011 o 15:01
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zapytam

O ile rozumiem łapanie siku u dziewczynki to...jak Wy to robicie z chłopcami ??
    Mój sika w bliżej nieokreślonym z góry kierunku, a już na pewno tam, gdzie sie tego nie spodziewam
    Jak wyłapywać siusie u chłopca?
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Zapytam

Mój sika w bliżej nieokreślonym z góry kierunku, a już na pewno tam, gdzie sie tego nie spodziewam
    Syn na rączkach w kucki a na dole nocnik Łapię wszystko.
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Domyślnie

Zapytam

U nas początki były podobne
    Teraz jest lepiej, bo i Chłopię znacznie stabilne i matka nauczyła się ustawiać nocnik pod pupencją nieco pod kątem (co nie oznacza, że wpadek nie ma... - wystarczy chwila dekoncentracji )
    Ale zgadzam się, że z dziewczynkami jest łatwiej...
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Chustonoszka Awatar buba

Domyślnie

Zapytam

Ja zaopatrzyłam się w wiaderko z zagłębieniem w brzegu, umieszczam sikawkę w tym zagłębieniu i łapiemy chyba, że Młody zachce sobie nogami kopać ale my zasadniczo wysikujemy się na leżąco, a jeśli zdarzy się w pionie to tylko wanna daje radę

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

my sikamy do umywalki. Trzymam Patryka na prawej ręcę a którymś wolnym paluszkiem delikatnie nakierowuję siurka do umywalki 99% siku trafia do środka... gorzej jak jednocześnie mamy i siku i kupe :[
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Uprawnienia umieszczania postów