Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Wysadzanie w wersji LIGHT ;) RELACJA PO ROKU #41

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Ja lightowo też, nie pamiętam - od 2 m-cy?

Kupy raz łapię, raz nie, różnie. Po początkowym spięciu, że musi być coraz lepiej, odpusciłam jakiekolwiek "postępy", i tylko jak mnie dziecina osra przed kompem, jestem delikatnie podirytowana

Zobaczymy, jak będzie potem
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka Awatar Bellydancer
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

A ja się mocno przymierzam i jakoś nie mogę wystartować.. liczę, że w końcu nabiorę rozpędu.
    Nina 01.04.2011, Gucio 04.02.2013 & Leon 13.12.2015
    Naturalna Szkoła Rodzenia Familion i Centrum Wspierania i Rozwoju Rodziny Familion - www.centrumfamilion.pl

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Bielany

Domyślnie

a co tam :0) ja też się podzielę Młody skończył 2 miechy i wysadzamy się od 3 tygodni... wpady z kupą nie było bo potrafi robić nawet co 3 dni... i to niezłą bombę ... więc się zbiera do niej tak, że nawet obcy byłby w stanie się domyśleć siku gorzej... nie wiem kiedy to ma być... ... staram się robić tak, że jak pieluszka sucha to cyk... tylko mŁody jeszcze nie siedzi i trochę się nanoszę bo ma 6.700 ... po przeczytaniu postów... mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej... szczególnie jak usiądzie

a tak w ogóle to normalne, że on tak rzadko kupcię robi ? czasami to nawet jest przerwa 4 dni... ... brzuchol go nie boli... pierdki idą ale to standard od urodzenia u niego... zaparć nie ma... bo nie wyje nie napina się... słyszałyście o takim przypadku ?

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Piersiowy jest? U piersiowych normą jest każda ilość kup pomiędzy 10 dziennie (choć to raczej noworodki) do jednej na 2 tygodnie. Każde znane mi piersiowe dziecko miało taki etap, że robiło kupę raz na 2-4 dni.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa/Bielany

Domyślnie

tyLko pierś... przeszperałam neta wczoraj i znalazłam info, że nawet 14 dni może nie robić !!! tak cudownego mleka to chyba nie mam żeby przyswoił 100% ...

ale dziś kupa wyłapana do wiaderka... w sumie wyciekło na kocyk ale 80% w wiaderku ... 5 dzień... ale 14 to już chyba za dużo ... ehhh ta natura

a jeszcze jedno pytanko:

M mnie straszy, że takim wysadzaniem mogę Młodego zestresować i się "zamknie w sobie" i nie będzie chciał kupci robić... czy to możliwe, że taki maluch (tj. prawie 2,5 miecha) może się zestresować ?

Chustomanka Awatar WeronikaS
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

O żadnym zestresowaniu nie ma mowy. Ja wysadzam od 4 miesięcy i wydaje mi się, że córcia to lubi i woli narobić do miseczki niż do pieluchy.
    Nie sądzę, żeby to w jakiś sposób wywarło negatywny wpływ na dziecko, bo przecież nie zmuszasz go/ją do niczego tylko łapiesz, jak ci się uda.

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoolka Zobacz posta

a jeszcze jedno pytanko:

M mnie straszy, że takim wysadzaniem mogę Młodego zestresować i się "zamknie w sobie" i nie będzie chciał kupci robić... czy to możliwe, że taki maluch (tj. prawie 2,5 miecha) może się zestresować ?
    tak, jesli bedziesz na niego krzyczec, ze nie robi, albo ze robi w pieluche, albo pół dnia bedziesz z nim wisiec nad umywalka

przeciez Ty mu tylko pomagasz sie wyproznic, co za roznica czy to pielucha czy umywalka?
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Ja wysadzam młodego przed lustrem (mam w łazience szafę z tami lustrzanymi drzwiami) no i on ma taki ubaw jak patrzy na siebie. Zero stresu Tak jak pisze pszczoła. Jak pokrzyczysz, albo przegniesz to stres może się pojawić.
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Uprawnienia umieszczania postów