Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Wysadzanie w wersji LIGHT ;) RELACJA PO ROKU #41

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja wysadzam od ok4miesiąca życia małej. I było super, bo czasem 2 pieluchy dziennie mokre- sik po spaniu, spacerze, przed spacerem, przed kąpaniem. Ale bez przymusu-po prostu bezproblemowo. A teraz? Chyba jej się nudzi nocnik, bo daje się wysadzić po drzemkach i po nocy, a tak, to się spina-więc odpuściłam. A kupki rzadko udawało nam się złapać, a teraz prawie wcale- niunia robi bezszelestnie, cichaczem.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

ja też wysadzam podobnie- zaczęłam w drugim miesiącu życia córy, ale nie zawsze ją upilnuję przy dwójce maluchów; ale zdarza się, że córa sama woła, że chce na nocnik i robi później siku i/lub kupę
    więc widać, że łapie o co chodzi

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

My tez tak. Kupy łapiemy 99,9% od 5 dnia życia, odkąd jest wysadzana były 3 wpadki, bo nie zareagowalismy... Z siusiu est róznie- bo mniej oczywiste sygnały i... mało czasu nam córka daje jak jest na mnie bez pieluchy to mam szanse, z rozwijanie z pieluchy-juz nie. Ale i tak kilka sie łapie. A dzis wstała sucha Ja dziecku napakowałam na pupe terę i cienka formowanke frotkowa i wełniane gacie(bo się w fąłdkach zaczerwieniła, a w nocy zazwyczaj eko-jedno...)a Mysza sucha Za to micha pełna A nocnika szukam... chciałabym taki mały, jak np z ikei...
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guzik Zobacz posta
    Ja wysadzam od ok4miesiąca życia małej. I było super, bo czasem 2 pieluchy dziennie mokre- sik po spaniu, spacerze, przed spacerem, przed kąpaniem. Ale bez przymusu-po prostu bezproblemowo. A teraz? Chyba jej się nudzi nocnik, bo daje się wysadzić po drzemkach i po nocy, a tak, to się spina-więc odpuściłam. A kupki rzadko udawało nam się złapać, a teraz prawie wcale- niunia robi bezszelestnie, cichaczem.
    No właśnie, wdaje mi się, że toważne, żeby odpuścić jak dziecko się buntuje. Ale teraz skoro jeszcze daję radę, łapię co się da

Cieszę się, że nie jestem sama. Dzięki za odpowiedzi.
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

Ja jestem zadziwiona moją córką bo ona jak nie chce to od razu się zbuntuje, ale czasem potrafi dłużej wytrzymać i jak się nie denerwuje to wiem że czasem trzeba poczekać parę minut nad umywalką i nagle siusiu albo kupka się pojawia a ona jak zrobi całość (a czasem robi 'partiami') to już mi się wierci. Nie sądziłam że dziecko tak dobrze rozumie swoje ciało.
    Tak samo najmocniejszym sygnałem o kupce jest wiercenie się przy karmieniu i podciąganie nóżek pod siebie wtedy już wiem że lecimy do łazienki
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Chustomanka Awatar WeronikaS
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Fajnie, że jest więcej takich mam jak ja. Wysadzam niezbyt często - po spaniu, czasami po karmieniu. Kupki udaje mi się wszystkie złapać, bo już rozpoznaje kiedy będzie robić, ale siusiu to czysty przypadek, bo nie ma żadnych oznak.
    I tak jak pisała magada.bam jak skończy kupę (a też robi partiami) to się wierci i wtedy wiem, że można ją myć.

Uprawnienia umieszczania postów