Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: śmierdzące siuśki

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie śmierdzące siuśki

Wiem, niby od idących zębów mogą śmierdzieć - ale aż taaaak?

Teraz idą czwórki, trochę nawet już wyszły na powierzchnię, jakiś czas temu mieliśmy mocniejsze akcje zębowe - płacz w nocy etc, teraz jest trochę lepiej. No i nagle od kilku dni siuśki młodego śmierdzą niemożebnie, nawet mąż, któremu węch mocno szwankuje, zauważył.

Czy to może być od zębów, jeśli tak, to jak długo to może trwać?
    Czy to może być jakiś objaw chorobowy - młody mając tydzień leczył się na ZUM?
    Czy to może być od witaminy C, którą podajemy od kilku dni?

A, no i nie wiem, czy to normalne, że młody siusia często w trakcie karmienia (jak się odpręży?)- w sumie nie wie, czy inne dzieci też tak mają i to jest prawidłowość, czy nie. O tyle mnie to zastanawia, że przed chwilą go karmiłam i był niespokojny dopóki nie udało mu się zrobić siusiu (a może już mam fiksację i mi się wydawało albo jedno z drugim miało mały związek).
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Mogą być zęby, może być wit. c. Ja już poznaję po zapachu kiedy to zęby a kiedy witamina (jak synek pije jakieś soczki to mocz specyficznie pachnie)

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

a może to nie kwestia siuśków a pieluch? używacie wielorazówek? może im czyszczenie potrzebne? ja już też podejrzewałam, że coś z córą (jej siuśkami) nie tak, a okazało się, że to były złogi w pieluchach.

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

złogi złogami, ale zęby i witaminy czuć inaczej, przynajmniej ja czuję

Chustomanka

Domyślnie

jul u nas zdecydowanie zęby były przyczyną choć kiedyś nie chciało mi się w to wierzyć że tak może być, a jednak tak.
    Choć przyczyn może być wiele ale jak pieluszki dobrze czyszczone to raczej coś innego.

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Ja tam bym zrobiła ogólne badanie moczu, prywatnie kosztuje 5 zł, i dalej będziesz się zastanawiać dużo spokojniej. Przy infekcjach dróg moczowych siuśki tez nieciekawie pachna.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja też dla pewności i spokoju, że wszystko jest w porządku zrobiłabym badanie moczu.

Uprawnienia umieszczania postów