Pokaż wyniki od 1 do 20 z 31

Wątek: Jak suszycie pieluchy

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

hmmm, mi wkładki schną w suszarce zdecydowanie dłużej, niż 10 minut - część po znacznie dłuższym suszeniu wręcz wymaga jeszcze dosuszenia (tzn mogłabym je dosuszać w suszarce, ale wieszam - i tak są mięciutkie). Może mikrofibrze starcza (tej używam mało i wyciągam suchutką), ale np bambusy z CP, nocne formowanki czy formowanka storcza...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Guest
    Guest

Domyślnie

ja polecam ogrzewanie podłogowe i rzadko wieszać na suszarce balkonowej

a pozatym w chwilach gdy latem leje albo wrzesień październik - piore na noc i suszarkę wstawiam do łazienki gdzie jest najcieplejsza i najlepszą wentylację ma

aa i nie biore aio którego nie można wywyjać

Chustofanka Awatar morla1
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    hmmm, mi wkładki schną w suszarce zdecydowanie dłużej, niż 10 minut - część po znacznie dłuższym suszeniu wręcz wymaga jeszcze dosuszenia (tzn mogłabym je dosuszać w suszarce, ale wieszam - i tak są mięciutkie). Może mikrofibrze starcza (tej używam mało i wyciągam suchutką), ale np bambusy z CP, nocne formowanki czy formowanka storcza...
    No ja mam identycznie, suszę ok. 30 min i wkłady bambusowe jeszcze dosuszam wieszając. Ale ta miekkość......nie dałabym rady chyba z wielo bez suszarki...W ogóle suszarka to moja miłość..jak ja mogłam żyć bez niej?????

Chustomanka

Domyślnie

Właśnie sobie myślę że mamy w innych krajach np Anglia czy Stany nie mają takiego problemu z suszeniem jak my bo suszarka jest tam przedmiotem powszechnego użytku a u nas rzadko można ją spotkać w domach. Szczególnie w bloku gdzie miejsca mało. Też mi się marzy taka

Chustofanka Awatar morla1
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    Właśnie sobie myślę że mamy w innych krajach np Anglia czy Stany nie mają takiego problemu z suszeniem jak my bo suszarka jest tam przedmiotem powszechnego użytku a u nas rzadko można ją spotkać w domach. Szczególnie w bloku gdzie miejsca mało. Też mi się marzy taka
    Ja moją mam w kuchni, kosztem stolika przy którym i tak nikt nie jadał...a teraz wiedząc jakie to cudo, postawiłabym ją nawet na korytarzu!!!!Przecież suszarka do ubrań tez zabiera masę miejsca, a brak widoku suszących się gaci - zwłaszcza jak przychodzą goście - bezcenne!!!!!No i w końcu mogę zrobić pod rząd 5 pralek i nie martwić się, gdzie to wszystko rozwiesić do suszenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morla1 Zobacz posta
    Ja moją mam w kuchni, kosztem stolika przy którym i tak nikt nie jadał...a teraz wiedząc jakie to cudo, postawiłabym ją nawet na korytarzu!!!!Przecież suszarka do ubrań tez zabiera masę miejsca, a brak widoku suszących się gaci - zwłaszcza jak przychodzą goście - bezcenne!!!!!No i w końcu mogę zrobić pod rząd 5 pralek i nie martwić się, gdzie to wszystko rozwiesić do suszenia.
    Morla ale jednak suszarkę z gaciami można złożyć jak Ci goście przyjdą na 2 godziny można przenieść do innego pokoju, na balkon czy schować za szafę
    ja marzę o suszarce ale musiałabym zrobić remont łazienki-reakcja męża na ten pomysł-bezcenna (łazienka ma ok 5 lat). Więc u mnie tylko opcja pralko suszarki i chyba od roku myślę czy warto inwestować czy nie.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

zima susze to co sie da na kaloryferze czy na suszarce postawiona obok niego.ale oprocz kaloryfera w lazience rzadko kiedy kaloryfery sa wlaczone bo mam bardzo cieple miszkanie a my nie lubimy goraca.
    mam tez to szczescie ze mam linki w lazience wiec duzo prania sie mi miesci.
    remont łazienki nas w koncu nie ominie choc z tym zlekamy ile sie da ale napewno jak bede robic go w koncu zainstaluje suszarke kondensacyjna.bo ju mnie wkorzaja porozwieszane wszedzie szmaty.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

suszarkę można postawić na pralce, więc powierzchni podłogi tyle samo się zajmuje... (oczywiście wiem, że czasem tak nie da rady)
    Jak nie ma możliwości oddzielnej suszarki to może i pralko-suszarka nie byłaby taka zła, jeśli miałaby suszyć tylko wkłady do pieluch (wady tego rozwiązania były już chyba w innym wątku na temat suszarek, więc nie będę powtarzać)?
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Wywieszam pieluszki na suszarce stojacej Najlepiej na zewnatrz!!! Tak najbardziej lubie, ale ze angielska pogoda zadko na to pozwala to tu sie sprawdza suszarka
    Nie mam pojecia jak sobie dawalam rade bez niej, ale pojawila sie u nas zaraz po przybyciu malego na swiecie wiec juz troche ja mamy Morla1 - u nas tez kosztem stolika w kuchni

A co do miekkosci - to nawet jak najpiekniejsze slonce swieci - wszystkie malego rzeczy laduja w suszarce - chocby na funkcji Freshen up
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chustomanka Awatar lasica
    Miejscowość
    Weston-s-Mare / Rabka-Zdrój

Domyślnie

Na kaloryferze nie susze bo przy naszej wodzie to po takim suszeniu pieluchy sa twarde jak deska... Jak jest pogoda lub chociaz wiaterek to w ogrodzie, jesli nie to na werandzie pod dachem, przynajmniej ładnie wiatrem pachną. Suszyłam u mojej mamy w suszarce przez tydzien i chyba nigdy nie były tak miekkie
    Edyta, Mama Zosi w Niebie 09.08. ['] oraz Kacperka 16.06.10. i Mateuszka 07.09.12.

Chusteryczka

Domyślnie

A suszycie bambusy w suszarce?

Uprawnienia umieszczania postów