ech, to u mnie chyba trzeba zmienić pralkę- słabo wiruje i muszę w chłodniejsze dni suszyć w domu, na suszarce, niekiedy schną 2 dni i dłużej. W zimie, część wkładów suszyłam na kaloryferze.
ech, to u mnie chyba trzeba zmienić pralkę- słabo wiruje i muszę w chłodniejsze dni suszyć w domu, na suszarce, niekiedy schną 2 dni i dłużej. W zimie, część wkładów suszyłam na kaloryferze.
Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
zwykle na suszarce (balkonu niestety brak) a wczoraj w mojej nowej pralko-suszarce
(ale to tylko wkładki, bo kieszonki po wirowaniu na 1400 obrotów są suche po gdzinie-dwóch)
Calineczka, jakąś maszynę nabyłaś? napisz coś o niej za parę tygodni, ok? bo ja byłam napalona na pralko-suszarkę ale mi odradzonoże niby jak suszarka to tylko wolnostojąca. A ja taką mogłabym postawić w przedpokoju albo w salonie między sofą a stołem
nie kupiłam nic, bo stara pralka jeszcze dyszy ale w końcu trzeba będzie coś kupić. Oglądałam pralko suszarki Bosha i chyba Elektroluxa, a Ty jaką masz?
w domu, w pokoju na suszarce rozkładanej. jak tylko nie pada wyrzucam ją na balkon. zimą stawiam blisko grzejnika. mi pralka odwirowuje bardzo mocno - więc wyciągam tylko lekko wilgotne. najdłużej schną mi bambusowe formowanki, AIO nie posiadam.
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
hmmm, mi wkładki schną w suszarce zdecydowanie dłużej, niż 10 minut - część po znacznie dłuższym suszeniu wręcz wymaga jeszcze dosuszenia (tzn mogłabym je dosuszać w suszarce, ale wieszam - i tak są mięciutkie). Może mikrofibrze starcza (tej używam mało i wyciągam suchutką), ale np bambusy z CP, nocne formowanki czy formowanka storcza...
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
ja polecam ogrzewanie podłogowei rzadko wieszać na suszarce balkonowej
a pozatym w chwilach gdy latem leje albo wrzesień październik - piore na noc i suszarkę wstawiam do łazienki gdzie jest najcieplejsza i najlepszą wentylację ma
aa i nie biore aio którego nie można wywyjać![]()
Właśnie sobie myślę że mamy w innych krajach np Anglia czy Stany nie mają takiego problemu z suszeniem jak my bo suszarka jest tam przedmiotem powszechnego użytku a u nas rzadko można ją spotkać w domach. Szczególnie w bloku gdzie miejsca mało. Też mi się marzy taka![]()
Ja moją mam w kuchni, kosztem stolika przy którym i tak nikt nie jadał...a teraz wiedząc jakie to cudo, postawiłabym ją nawet na korytarzu!!!!Przecież suszarka do ubrań tez zabiera masę miejsca, a brak widoku suszących się gaci - zwłaszcza jak przychodzą goście - bezcenne!!!!!No i w końcu mogę zrobić pod rząd 5 pralek i nie martwić się, gdzie to wszystko rozwiesić do suszenia.
Morlaale jednak suszarkę z gaciami można złożyć jak Ci goście przyjdą na 2 godziny
można przenieść do innego pokoju, na balkon czy schować za szafę
ja marzę o suszarce ale musiałabym zrobić remont łazienki-reakcja męża na ten pomysł-bezcenna(łazienka ma ok 5 lat). Więc u mnie tylko opcja pralko suszarki i chyba od roku myślę czy warto inwestować czy nie.
Wywieszam pieluszki na suszarce stojacejNajlepiej na zewnatrz!!! Tak najbardziej lubie, ale ze angielska pogoda zadko na to pozwala
to tu sie sprawdza suszarka
Nie mam pojecia jak sobie dawalam rade bez niej, ale pojawila sie u nas zaraz po przybyciu malego na swieciewiec juz troche ja mamy
Morla1 - u nas tez kosztem stolika w kuchni
A co do miekkosci- to nawet jak najpiekniejsze slonce swieci
- wszystkie malego rzeczy laduja w suszarce
- chocby na funkcji Freshen up
![]()
Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
Doula
Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®