Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 83

Wątek: Chusta zamiast nosidełka, czyli 8 tys. zł za 5 metrów materiału

Chustonówka Awatar Kefka
    Miejscowość
    Krakowie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamuszka Zobacz posta
    Tendencyjny Po takim artykule jeszcze więcej babć obdarzy mnie SPOJRZENIEM. Jedyny pozytyw to to ze dowiedziałam się ze jestem zaje .. trendy
    Ja bym się o babcie nie martwiła bo ten artykuł trudno znaleźć a za to w telewizji Ojca Dyrektora był program jak to dobrze dla dziecka nosić w chuście (nie to żebym oglądała ale dzięki niemu teściowa dała na chuste )

A sam artykuł - beznadzieja - a to, że jest podparty wypowiedziami psychologa, to już całkiem uważam za odchył...

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

przeczytalam i zwatpilam noz my to jednym slowem jakies psycholki jestesmy i czekamy na to az nas ktos wycycka z pieniedzy bosz co za bzdury a slownik matko polowynie znalam. dobrze, ze nie tylko ja jedna. autorka chyba za bardzi nie wiedziala o czym pisze, ja i tak mam juz opinie chustoswiruski bo ma 2 chusty po 300 a pzreciez mozna ze zwyklego materialu zrobi eh szkoda slow.

a tak poza tym to co komu do tego na co sie wydaje kase, ktora sie zarobi? paranoja

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

babcie raczej nie trafią - chyba, że te, co interesują się finansami, bo artykuł wisi na głównej stronie money.pl - iwoman.pl to ich serwis dla kobiet.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustofanka Awatar Mirtucha
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Wiecie co uśmiałam się po pachy,co za babsko!!!
    SZkoda tylko ,że ja nie wiedziałam,że ktoś mnie będzie cytował gdziekolwiek... szok
    Zu 2006,Ba 2010,O 2012,Ru 2014

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Ja tak jak cinka uznalam, ze chyba jeszcze jestem ciemna w temacie, skoro polowy hasel nie znam..

Ogolnie kicha, uwazajcie co was producenci nie naciagna
    Jula 27.08.2007
    Tuśka 31.08.2010

Chustofanka Awatar ladidadi
    Miejscowość
    warszawską Pragę zamieniła na Jabłonnę :)

Domyślnie

przeprasszam Ws,ale mnie artykuł tej Pani wogóle nie zdziwił. Obawiałam się właśnie tego typu 'rewelacji' po artykule w Polityce :/ Bo to że on był pisany 'z jajem' to wiemy my, jak nam tam? , chuściary? Niestety ktoś kto nie ma pojęcia o noszeniu tak mógł odebrać Polityk'owy artykuł i założe się że jeszcze parę takich paszkwili bedziemy czytały
    Możecie się z Nas śmiać i poniżać Nas na każdym kroku. Ale my mamy dla was coś nowego,mamy bomby domowej roboty ... bo robimy w wielo

Marta, Matka Polka Karmiąca

KLUB MAM W JABŁONNIE

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

A mnie się wydaje, że autorka sama nie wiedziała o czym chce napisać...

Olewka, portal składa się głównie z migoczących reklam - nie znoszę takiego badziewia...

Mirtucha ja bym nicka zmieniła na Twoim miejscu
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja też się muszę podszkolić w tym chuściarskim słowniku beznadziejny ten artykuł, zdenerwowałam się tylko.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mirtucha Zobacz posta
    SZkoda tylko ,że ja nie wiedziałam,że ktoś mnie będzie cytował gdziekolwiek... szok
    A właśnie pomyślałam o Tobie, czy to o Ciebie chodziło, bo zapamiętałam Twojego nicka z jakiegoś wątku czyli ona tak sobie zacytowala Twoja wypowiedź jakaś, czy przekręciła?

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

I jeszcze jedno, co do artykułu:
    Ciekawe, czy jak idę ulica, to "zwykli smiertelnicy" patrza na moja chuste jak na talizman za 1500 czy maja swidomośc, że on za tylko ponad 200..????

Chustofanka Awatar Mirtucha
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Zacytowała moją wypowiedź wyrwaną z kontekstu.Mam ochote tej babie napisac coś,ale pewnie i tak mnie zleje ,wieć szkoda moich nerwów.
    A po co miałabym zmieniać nick?
    Zu 2006,Ba 2010,O 2012,Ru 2014

demona
    Guest

Domyślnie

łomatko chuściaro hehehe
    Choć z jednym aspektem się zgodzę. Producenci nieźle manipulują niestety.

Chusteryczka Awatar schiselle
    Miejscowość
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tinta Zobacz posta
    Nie no dziewczyny, nie torbaczycie w motanko chustownika? Boszsz ale bzdury...
    Jo 2011 Al 2017 ​Ga 2019

Chusteryczka Awatar schiselle
    Miejscowość
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lamia Zobacz posta
    I jeszcze jedno, co do artykułu:
    Ciekawe, czy jak idę ulica, to "zwykli smiertelnicy" patrza na moja chuste jak na talizman za 1500 czy maja swidomośc, że on za tylko ponad 200..????
    po tym tekście trza uważać jak się chodzi po ulicy w chuście, bo będą na nas napadać no, żeby chustę za 1500zł zwinąć, nie??
    Jo 2011 Al 2017 ​Ga 2019

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schiselle Zobacz posta
    po tym tekście trza uważać jak się chodzi po ulicy w chuście, bo będą na nas napadać no, żeby chustę za 1500zł zwinąć, nie??

no ale to jeszcze trzeba wiedziec co z taką chustą się robi hehehe samochód np na częsci itd ale chuste? Jakoś nie widaje mi się by było więcej napadów

tak nawiasem to nie ma czym się przejmowac i zawracac sobie głowy takimi głupotami można te minuty o wiele przyjemniej spożytkowac
    Pewnie jeszcze wiele takich tekstów przed nami
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mnie najbardziej razi manipulacja wypowiedziami....
    pani psycholog nic zlego o chustach i noszeniu nie powiedziala- wrecz mowila ze dobre i ze sa badania to potwierdzajace - ostrzegala przed przesada porownujac z innymi kolekcjonerstwami
    pozostale cytaty tez sa ok.
    tylko autorka na sile news robi

DB PBC

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Little Mi Zobacz posta
    "Miłośniczki chust żyją w tak hermetycznym środowisku, że mają nawet własny język. Na samą chustę matki mają kilkanaście określeń. Zawijas, szmatełko, chustełko, noszonka, motanka, gniazdko - to tylko niektóre z nich. Dzieci noszone w chustach to: chuścioch, chuścioszek, chustownik albo chuściak. A noszenie w chustach matki nazywają chuściarstwem, motaniem, kangurzeniem lub torbaczeniem."

Połowy (co najmniej) określeń nie znam! Zwłaszcza tych na chustę...
    o masz ci los - to ze słownika, który tworzyłyśmy jakieś 5-6 lat temu!!, a że gdzieś funkcjonuje w sieci, to pani musiała to wygrzebać nie wdając się w szczegóły..

Cytat Zamieszczone przez mru Zobacz posta
    Nie no, jakaś beznadzieja ten artykuł. Tak jednostronnie wszystko zjechane.
    zgadzam sie. Pani psycholog rozsądnie gada, ale autorka artykułu i tak pisze swoje nie uwzględniając jej wypowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez kerstin200 Zobacz posta
    równie dobrze mogłaby dowodzić, że uczniowie podstawówki to hermetycznie zamknięte środowisko, bo ona nie rozumie, o czym jej pociecha mówi z kolegami
    no to fakt, każde środowisko ma swój język, nic dziwnego w tym nie ma. Ja dziś nie rozumiałam, co mówi do mnie pani na poczcie mówiąc " zamykam się już" - myślałam, że nic nie będzie mówiła do mnie, a o na paragon wystawiała!

Cytat Zamieszczone przez hexi Zobacz posta
    tylko autorka na sile news robi
    takie samo mam wrażenie - ktoś jej kazał napisac o czymś o czym nie ma pojęcia. Jutro pewnie połowa słów będzie reklamowo podlinkowana.

Chustofanka Awatar marzen@
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

A ja myślałam, że ja nowa w tym temacie i dlatego 3/4 określeń nie znam

Co za głupi artykuł. Pewnie, że można chustę za kilka tysięcy kupić, tak samo jak auto za kilka milionów. Jak kogoś stać to niech kupuje nawet 1000000 chust. Ale cóż, lecę po kredyt pod hipotekę, żeby w tajemnicy przed mężem kupić se chustę za pięć tysięcy euro

Chustonoszka Awatar OlaToma
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie po co się przejmowac?

Ten artykuł nic nie wnosi...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mirtucha Zobacz posta
    ale wiesz,to nielegalne co ta pani zrobiła,zażądaj usunięcia,chyba że wydałaś zgodę.

Uprawnienia umieszczania postów