Pokaż wyniki od 1 do 20 z 83

Wątek: Chusta zamiast nosidełka, czyli 8 tys. zł za 5 metrów materiału

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Little Mi Zobacz posta
    "Miłośniczki chust żyją w tak hermetycznym środowisku, że mają nawet własny język. Na samą chustę matki mają kilkanaście określeń. Zawijas, szmatełko, chustełko, noszonka, motanka, gniazdko - to tylko niektóre z nich. Dzieci noszone w chustach to: chuścioch, chuścioszek, chustownik albo chuściak. A noszenie w chustach matki nazywają chuściarstwem, motaniem, kangurzeniem lub torbaczeniem."

Połowy (co najmniej) określeń nie znam! Zwłaszcza tych na chustę...
    o masz ci los - to ze słownika, który tworzyłyśmy jakieś 5-6 lat temu!!, a że gdzieś funkcjonuje w sieci, to pani musiała to wygrzebać nie wdając się w szczegóły..

Cytat Zamieszczone przez mru Zobacz posta
    Nie no, jakaś beznadzieja ten artykuł. Tak jednostronnie wszystko zjechane.
    zgadzam sie. Pani psycholog rozsądnie gada, ale autorka artykułu i tak pisze swoje nie uwzględniając jej wypowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez kerstin200 Zobacz posta
    równie dobrze mogłaby dowodzić, że uczniowie podstawówki to hermetycznie zamknięte środowisko, bo ona nie rozumie, o czym jej pociecha mówi z kolegami
    no to fakt, każde środowisko ma swój język, nic dziwnego w tym nie ma. Ja dziś nie rozumiałam, co mówi do mnie pani na poczcie mówiąc " zamykam się już" - myślałam, że nic nie będzie mówiła do mnie, a o na paragon wystawiała!

Cytat Zamieszczone przez hexi Zobacz posta
    tylko autorka na sile news robi
    takie samo mam wrażenie - ktoś jej kazał napisac o czymś o czym nie ma pojęcia. Jutro pewnie połowa słów będzie reklamowo podlinkowana.

Chustofanka Awatar marzen@
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

A ja myślałam, że ja nowa w tym temacie i dlatego 3/4 określeń nie znam

Co za głupi artykuł. Pewnie, że można chustę za kilka tysięcy kupić, tak samo jak auto za kilka milionów. Jak kogoś stać to niech kupuje nawet 1000000 chust. Ale cóż, lecę po kredyt pod hipotekę, żeby w tajemnicy przed mężem kupić se chustę za pięć tysięcy euro

Uprawnienia umieszczania postów