Cytat Zamieszczone przez Little Mi Zobacz posta
"Miłośniczki chust żyją w tak hermetycznym środowisku, że mają nawet własny język. Na samą chustę matki mają kilkanaście określeń. Zawijas, szmatełko, chustełko, noszonka, motanka, gniazdko - to tylko niektóre z nich. Dzieci noszone w chustach to: chuścioch, chuścioszek, chustownik albo chuściak. A noszenie w chustach matki nazywają chuściarstwem, motaniem, kangurzeniem lub torbaczeniem."

Połowy (co najmniej) określeń nie znam! Zwłaszcza tych na chustę...
o masz ci los - to ze słownika, który tworzyłyśmy jakieś 5-6 lat temu!!, a że gdzieś funkcjonuje w sieci, to pani musiała to wygrzebać nie wdając się w szczegóły..

Cytat Zamieszczone przez mru Zobacz posta
Nie no, jakaś beznadzieja ten artykuł. Tak jednostronnie wszystko zjechane.
zgadzam sie. Pani psycholog rozsądnie gada, ale autorka artykułu i tak pisze swoje nie uwzględniając jej wypowiedzi.

Cytat Zamieszczone przez kerstin200 Zobacz posta
równie dobrze mogłaby dowodzić, że uczniowie podstawówki to hermetycznie zamknięte środowisko, bo ona nie rozumie, o czym jej pociecha mówi z kolegami
no to fakt, każde środowisko ma swój język, nic dziwnego w tym nie ma. Ja dziś nie rozumiałam, co mówi do mnie pani na poczcie mówiąc " zamykam się już" - myślałam, że nic nie będzie mówiła do mnie, a o na paragon wystawiała!

Cytat Zamieszczone przez hexi Zobacz posta
tylko autorka na sile news robi
takie samo mam wrażenie - ktoś jej kazał napisac o czymś o czym nie ma pojęcia. Jutro pewnie połowa słów będzie reklamowo podlinkowana.