koleżanka podesłała mi taki artykuł - jeszcze nie czytałam - http://www.iwoman.pl/na-serio/psycho...,0,882029.html
koleżanka podesłała mi taki artykuł - jeszcze nie czytałam - http://www.iwoman.pl/na-serio/psycho...,0,882029.html
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Ech, szkda gadać. Artykuł przedstawia matki noszące w chustach jako ślepo podążające z modą z hollywood bezmózgowe idiotki, które kryjąc się przed głosem rozsądku (mężem) wydają oszczędności życia bezmyślnie kupując kolejne chusty dla osiagnięcia chustowego orgazmu. Jest tylko jedna drobna wzmianka o tym że noszenie może byc dobre dla dzieci.
Wkurza mnie to. Wg. tego artykułu moge albo nosić i dodatkowo kierować sie modą AP, albo mieć własny mózg i go używać.
Jeżeli facet kupuje porsche za kilka milionów to żaden psycholog się nad jego emocjonalnością nie rozwodzi, tylko sam chętnie przejechałby się tym samochodem, a jak matka chce modnie wyglądać, to od razu zakrawa to na snobizm. Jak kogoś stać...przecież ludziom też odbija na punkcie samochodów, ale nikt ich nie wyzywa od wariatów gdy mają buty i kurtkę sygnowane znakiem firmowym. a mamy chustowe nie jeden raz są nazywane wariatkami (nie wspomniawszy o robieniu 'krzywdy' dzieciom).
Albert: 23.12.2009
Helena: 20.03.2013
"Miłośniczki chust żyją w tak hermetycznym środowisku, że mają nawet własny język. Na samą chustę matki mają kilkanaście określeń. Zawijas, szmatełko, chustełko, noszonka, motanka, gniazdko - to tylko niektóre z nich. Dzieci noszone w chustach to: chuścioch, chuścioszek, chustownik albo chuściak. A noszenie w chustach matki nazywają chuściarstwem, motaniem, kangurzeniem lub torbaczeniem."
Połowy (co najmniej) określeń nie znam! Zwłaszcza tych na chustę...
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
No własnie miałam to pisać Aniu. Ciekawe kto udzielał autorce informacji, bo nigdy nie spotkałam się z tymi okresleniami
Część tekstu jak żywo przypomina mi artykuł z polityki...
zdecydowanie inspirowane Polityką. Głupie i szkodliwe.
przeczytałam - ale głupi ten artykuł. No i autorka popisała się wyobraźnią z wymyślaniem tego slangu - widać artykuł z "Polityki" był dla niej jeszcze zbyt ubogi![]()
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Nie no, jakaś beznadzieja ten artykuł. Tak jednostronnie wszystko zjechane.
doczytałam,faktycznie,w świetle aktywnego uczestnictwa na forum internetowym warto przeczytać:
http://homepages.ihug.co.nz/~antora/...DRUK/PRAWO.HTM
hehehja się cieszę że o mt nie na nic słowka, bo co to 4 szmaty przy moich 25 mietkachto dopiero wariactwo
a tak poważnie, to kompletnie nie ma się czym przejmowac; wyszła tylko głupota i złośliwośc babska
a Mirtucha powinna wysmarowac jej odpowiednie pisemko by w przyszłości lepiej orientowała się w tamacie a nie tendencyjnych głupot pisała
choc nas w sumie jako bogaczki przedstawia bo 4x 4 tys euro fiu fiu![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
no, nie udał się pani artykuł, nie ma co...
A złośliwość i jadowitość aż kapie...
Eh, co za ludzie...
I tez komentarza dodać nie mogę, pewnie zablokowali![]()
synek duży XI.2010 i synek mały V.2014
no zablokowali jak nic te komentarze,złośliwce!!!
Co do pisania do pani redaktor,to mam coraz większą ochotę na toPrawnika szukać daleko nie musze,śpi ze mną w jednym wyrze
![]()
Zu 2006,Ba 2010,O 2012,Ru 2014
Ale, ze początek chodzenia=koniec noszenia? Hmm...
"Inteligentny" artykuł kobiety z niemniej "inteligentnym" wyrazem twarzy... Jeśli psycholog pisze takie rzeczy i podaje je do publicznej wiadomości, to świadczy to o jego totalnej ignorancji albo masie kompleksów. Ech.
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
tylko tak to skomentuje
![]()
MAMA-Wiktorii 18.02.2007Katarzyny 29.03.2011
Kornelii 19.05.2021
Można by napisać artykuł o kobietach, które kupują kreacje sylwestrowe na jeden raz za 8 tys. i więcej. Ciekawe, jak to zjawisko nazwałaby ta pani psycholog
.
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl