Pokaż wyniki od 1 do 20 z 124

Wątek: najgorsza książka dla dzieci

Mieszany widok

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zosinamama Zobacz posta
    Była sobie kiedyś sierotka, która mieszkała z macochą i dwiema przyrodnimi siostrami, które nazywały ją Kopciuszkiem i bardzo źle traktowały. Pewnego dnia obie pojechały z matką na bal u księcia i Kopciuszek został sam w domu. Zjawiła się jednak dobra wróżka, która wyczarowała jej suknię i powóz. Gdy wystrojona dziewczynka weszła do balowej sali, była tak piękna, że książę tańczył tylko z nią. Ale czar miał prysnąć o północy. Kopciuszek musiał więc uciekać i w pośpiechu zgubił pantofelek. Książę, który po same uszy zakochał się w dziewczynie, kazał więc przymierzyć pantofelek wszystkim pannom z całego królestwa. okazało się, że pasuje on tylko na nogę Kopciuszka. I w ten sposób biedna sierotka została żoną księcia.
    KONIEC.
    autora brak. też bym się nie przyznała
    Ej, no co sie czepiasz, sama esencja, toż o to w tej bajce chodziło

Tez mam parę takich książek - o ile ilustracje jeszcze jak cię mogę to wkurzaja mnie szczególnie bajki - zawsze jakies okrojone, niepełne, albo zupełnie inna wersja niz ja pamietam z dzieciństwa

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Ej, no co sie czepiasz, sama esencja, toż o to w tej bajce chodziło
    No pewnie. To tak jak "Mały hobbit dostał pierścień, który musiał wrzucić do dziury. 3 tomy szedł aż w końcu mu się udało."

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    No pewnie. To tak jak "Mały hobbit dostał pierścień, który musiał wrzucić do dziury. 3 tomy szedł aż w końcu mu się udało."
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    No, tak było przecież

OT, ale troche w temacie - mój syn prawie 6letni miał robiona jakąś diagnoze gotowości szkolnej i zadaniem było ułożyc trzy obrazki w odpowiedniej kolejności i opowiedzieć jaka historia jest na nich przedstawiona. Ułożył i opowiedział "dzieci pojechały na rowerach do lasu, zebrały grzyby i wróciły do domu, a grzyby dały babci". No i pytam Pani - czy to źle? a ona dobrze, poprawnie, ale.. mógłby cos opowiedzić, że grzyby były brązowe, a chłopiec miał zielony rower, babcia ugotował zupę, ble, ble, ble. Ale mój oszczędny w słowach syn nie miał czasu na takie pierdoły

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów