Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 56 z 56

Wątek: Mamy mam a chusty :-)

Chustofanka Awatar marzen@
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Moja mama niby jest za, ale jak przyjdę do niej z dzieciątkiem w chuście, to zaraz chce po wózek pół kilometra lecieć. Pytam "Po co?" "No na spacer z małą iść" "Przecież jest na spacerze!" "No ale w wózku przecież wygodniej.". Tata ciągle pyta czy jej nie za ciasno.

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

Moja tez niby jest za, ale jak przyszłam z mała w chuście to pytała, czemu 'jak królowa w wózeczku nie jeździ".Ano, bo królowa w wózku tylko tatusiowi nie płacze
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

moja mama od razu, na wieść o chuście ucieszyła się i pozazdrościła, że sama nie miała czegoś takiego. potem chodziła zamotana w elastyku i choć nic na ten temat nie mówiła, widziałam, jak rozpływa się dzięki bliskości wnusia. mój tato też skwitował chusty komentarzem, że za ich czasów takiego narzędzia nie było, a przydałoby się. krótko i treściwie (mama uraczyła mnie arcydługą opowieścią o mnie w wersji noworodkowej i niemowlęcej i jak jej ciężko było ze mną bez chusty, bo chciałam ciągle być obok, więc musiała kombinować i przenosiła mnie w dziecięcej wanience, bo w mieszkaniu ciężko było jej manewrować wózkiem, a później byłam niemal przyklejona do jej biodra - i to w czasach zimnego chowu...). moje babcie przeciw, bo "jak Cyganka będziesz chodziła", a teściowie, mimo że tez raczej przeciw, zafundowali mi pierwszą chustę

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

U mnie mama na poczatku nic nie mowila, chyba podchodzila do tematu sceptycznie, po m-cach noszenia widzi juz, ze sie mylila
    Najbardziej zaskoczyl mnie ojciec, ktory raczej jest przeciwny wszelkim fanaberiom, a tu jak pierwszy raz zobaczyl moja chuste, zaczal prezentowac jak jego starka (babcia) nosila na biodrze w hacce (na slasku tak kiedys mowili na chuste).
    Tesciowa ciagle nadmieniala, ze ani sie obrocimy, a mala juz sama bedzie biegac i nie bedziemy juz nosic.. cokolwiek mialo to znaczyc
    Jula 27.08.2007
    Tuśka 31.08.2010

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dagula Zobacz posta
    Tesciowa ciagle nadmieniala, ze ani sie obrocimy, a mala juz sama bedzie biegac i nie bedziemy juz nosic.. cokolwiek mialo to znaczyc
    To samo, co i mnie wróżą - że mój Igor niedługo nie będzie chciał już się nosić, bo będzie wolał biegać
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustomanka Awatar zewelinal
    Miejscowość
    Lubuskie

Domyślnie

moja mama stwierdziła " ja czegoś takiego nie uznaję" , a tata "że wyglądam jak cyganka"
    nie uznają

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

moja na poczatku nie byla zachwycona jak zobaczyla jak motam małą...przeszlo jej dopiero jak pojechalismy nad morze i nie musielismy ciagac ze soba wozka, w dodatku nic nas nie ograniczalo, moglismy pojsc wszedzie, gdzie tylko nam sie zamarzylo tylko draznily ja te dlugie ogony, "ja Ci troche utne"
    Ania (30.01.2011)

Chustonoszka Awatar ewka101

Domyślnie

moja ma to gdzieś i w sumie chyba nawet nie wiedziała że tak noszę, aż wyjechaliśmy razem i nosiłam akurat w mietku wtedy ale nic nie powiedziała a Teściowa jest na tak a starsze Babcie to jedna widziała w akcji i się Jej podobało
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar Georgina
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Moja mama początkowo nie była nastawiona entuzjastycznie do chust. Podobnie mój tata. Przeczytał gdzieś, że w USA jakieś dziecko się w chuście udusiło i cały czas bał się, aby to samo nie przytrafiło się jego wnuczce
    Po prawie roku widzą, że chusta jest dla nas niezbędna (długie spacery w terenie, wyprawy w góry, itd.). I moja kochana Mama kupi Jagódce na roczek porządną chustę ... a sobie kupi lekką spacerówkę, aby chodzić z wnuczką na spacery, kiedy ta do niej zawita w gości (wózka nigdy nie bierzemy bo się nie mieści do auta -nas dwoje, dziecko, pies i wózek to już za dużo jak na naszego małego getza).

Teściowa chustę przyjęła ze spokojem. Widziała w telewizji program o pozytywnym wpływie chustowania na dziecko, więc mu uwierzyła. I nie słyszę od niej żadnych komentarzy

Chustonoszka Awatar elleth
    Miejscowość
    świętokrzyskie

Domyślnie

Moja mama :co za kolejną fanaberie wymyśliłaś, nie masz co z pieniędzmi robić
    Ojciec nie wie co to chusta
    Moi jeszcze nie widzieli
    Tesciowa a ona z tego nie wypadnie. Ja bym sie bała, alerób jak chcesz (ale mnie skrytykować się boi)
    Teściu jak mówiłam o planach zakupu chusty to standardowe: przywyczai sie do noszenia.
    Po zamotaniu nic bo sie nie odzywamy

Chustomanka Awatar sheep

Domyślnie

Moja mama na początku patrzyła pobłażliwie - kolejna fanaberia. Ale że młoda grzeczniutko siedziała w chuście - mama nie komentowała.
    Kiedyś młoda przy mamie wpadła w wielką rozpacz, na to moja mama - weź ją zachustuj, tylko szybko

Domyślnie

Moja mama jest na NIE. Ile razy przy niej wiążę małą, to się mnie pyta czy znowu będę szła jak cyganka...
    Ostatnio edytowane przez Blanka_1982 ; 29-08-2011 o 12:17

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ech, to jestem szczęściarą Mama nie tylko jest jak najbardziej za, to jeszcze namawia mnie do kupienia drugiej chusty na zmianę i zaproponowała, że mi do niej dołoży

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa- Białołęka

Domyślnie

moi tesciowie sa za i ostatnio tesc jak pare dni nie nosilam to pytal czy jeszcze bede nosic i w ogole bo to takie zdrowe..i w ogole postawa ze to super dla wiezi z dzieckiem i takie tam..
    a moi rodzice poczatkowo nie wiedzieli co i jak...a teraz?przyjechalam do rodzicow 500 km pociagiem sama i z wozkiem i fotelikiem i w ogole obladowana jak wielblad..moja mama tylo czekala juz kiedy z wnuczkiem pojezdi na sacerki i w ogole no i zaczelo sie..maly ie buntuje w gondoli-przy dobrym humorze jak budka opuszczona i widzi to 15 mi n wytrzyma a potem ryczy..no i juz 4 razy bylo tak ze wracalysmy w chuscie a mmaa wozek prowadzila...\no i sie przekonala i mowi ze to tak super, ze tak dobrze miec go blisko siebie..
    a ostatnio stwierdzila ze jk mysmy byly male to ona musiala sobie jakos radzic i nas wozila w wozku ale jakby byly takie rzeczy ostepne to ona pewno by mnie nosila...
    jak pieknie nie?

i teraz za kazdym razem mnie namawia zebym brala chuste i takie tam

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

To ja się tylko pochwalę, że ostatnio zachustowałam moją Mamę. Bardzo im się obu podobało - i Mamie, i Kasi, która zaraz zasnęła
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustonówka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Moja mama jest zachwycona,myślę że jak ogarnę motanie porządnie i nabiorę zaufania to ją zamotam bo ma chory bark i nie może dzwigać ale moja teściowa jeszcze nic nie wiemyślę że będzie za mną latała z matą asekuracyjną i przy najmniejszym ruchu będzie w panice!

Uprawnienia umieszczania postów