No to już jaśniejsza sprawa, dzięki Wam ogromne![]()
No to już jaśniejsza sprawa, dzięki Wam ogromne![]()
Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.
Podnoszę temat
Dziś przyleciała zakupiona na forum kółkowa - z myślą o szybkich wypadach (np. po starszą do przedszkola które mamy blisko domu).
Szperam po forum jak ja ugryźć, pierwsze próby były i właśnie zauważyłam to, co wrapsodia pisała - jedna nóżka uparcie wyżej jest. Ciekawi mnie jak ma wyglądac ten twist na plecach i w jaki sposób to ma pomóc w symetrycznym ułożeniu malucha.
Rączki oczywiście dopóki sam nie usiądzie maja być schowane tak jak w tkanej, dobrze myślę?
Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem
Tutaj jest wątek na ten temat
http://chusty.info/forum/showthread.php?t=49672
ale szczerze mówiąc mnie dalej ten twist nie wychodzi![]()
a ja pytanie mam: czy dla starszego dziecka (15 m-cy) ten twist też trzeba robić? a jeśli tak, to czy przy noszeniu na biodrze też? (oglądałam gdzieś tu na forum linki do zdjęć jak powinno się w kółkowej nosić, ale twista chyba przeoczyłam)
lukrecjabo wielkie dzięki! Wertowałam forum, znalazłam nawet pierwszą częśc tego wątku co dałaś linka, a ten przoeczyłam...
http://www.youtube.com/watch?v=XD0Mk...5&feature=plcp Twist jest w 21 sekundzie filmu![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
Iza BK i wszystko jasne! Lepiej do mnie przemaiwa filmik niz opisy. Kółkowa w praniu, ale jutro będziemy ćwiczyć (póki co potrafię ją ułozyc tak, by było wygodnie mi, a teraz pora na to, żeby i maluch był zadowolony)
A widzisz, uczyłam się zakładać kółkową (może lepiej zabrzmi uczę sięna jakiś filmikach, gdzie przekładało się przez ramię już spiętą chustę, wkładało się dziecko i dociągało, toteż idei twista pojąć nie mogłam
Jutro potrenujemy o ile dzieć się zgodzi, bo o ile tkaną chustę pokochał od pierwszego motnięcia, tak w kółkowej drze się w niebogłosy - pewnie czuje mocną niepewność mamy
![]()