Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Maluszek w chuście kółkowej

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie Maluszek w chuście kółkowej

Jak do tej pory mam jakiekolwiek doświadczenie tylko z tkaną, ale leci do nas kółkowa. Zasadniczo z przeznaczeniem na czasy, kiedy młody zacznie trzymać głowę, ale w sumie przydałaby się i teraz na szybkie wypady, a widzę tu, że według wielu nada się już od urodzenia.
    Chciałam tylko zapytać, jak? Kołyska, Brzuszek do brzuszka, czy od razu na biodro?
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ja nosiłam brzuszek do brzuszka - taka maluta to ma mało między nóżkami i nie jest specjalnie trudno utrzymać symetrię wiązania (wg mnie rzecz jasna)
    możesz robić twista na plecach, ale ja osobiście nie lubię,
    i chyba nosiłam odkąd młodsza trzymała głowę, ale może już nie pamiętam...
    jak dobrze dociągniesz to nie powinno być problemów, dodatkowo w pozycji brzuszek do brzuszka pewnie i tak dziecię złoży główkę do spania

kołyski nie lubię ani ja ani moje dzieci, a na biodrze to mi jakoś nie pasuje, taki maluch to się na klatę należy i już, o!
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Kołyska nie jest dobra ze względu na bioderka (brak fizjologicznej żabki) i kręgosłup dziecka (nie dociągniesz jej dobrze, a wtedy przeniesiesz wstrząsy na kręgosłup, a jak dociągniesz to zawiniesz dziecku kregosłup na kształ litery C ale w bok.) Możesz nosić brzuszkiem do brzuszka ale bardzo ważny jest twist na plecach, bo w innym wypadku jedna nóżka będzie wyżej od drugiej, a to może prowadzić do nieprawidłowości w rozwoju bioderek. Karczek zabezpiecz chustą do wysokości uszu. Na bioderku fajnie nosi się takie 5-7 miesięczne dzieciaczki, co to już bardziej ciekawe wszystkiego. I zmieniaj ramię.
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar Nympha
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

No to już jaśniejsza sprawa, dzięki Wam ogromne
    Mama czterech synów. 2011, 2013, 2015, 2017.

Chustofanka

Domyślnie

Podnoszę temat

Dziś przyleciała zakupiona na forum kółkowa - z myślą o szybkich wypadach (np. po starszą do przedszkola które mamy blisko domu).

Szperam po forum jak ja ugryźć, pierwsze próby były i właśnie zauważyłam to, co wrapsodia pisała - jedna nóżka uparcie wyżej jest. Ciekawi mnie jak ma wyglądac ten twist na plecach i w jaki sposób to ma pomóc w symetrycznym ułożeniu malucha.

Rączki oczywiście dopóki sam nie usiądzie maja być schowane tak jak w tkanej, dobrze myślę?
    Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
    w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem

Chustonówka

Domyślnie

Tutaj jest wątek na ten temat
    http://chusty.info/forum/showthread.php?t=49672
    ale szczerze mówiąc mnie dalej ten twist nie wychodzi

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

a ja pytanie mam: czy dla starszego dziecka (15 m-cy) ten twist też trzeba robić? a jeśli tak, to czy przy noszeniu na biodrze też? (oglądałam gdzieś tu na forum linki do zdjęć jak powinno się w kółkowej nosić, ale twista chyba przeoczyłam )

Chustofanka

Domyślnie

lukrecjabo wielkie dzięki! Wertowałam forum, znalazłam nawet pierwszą częśc tego wątku co dałaś linka, a ten przoeczyłam...

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustofanka

Domyślnie

Iza BK i wszystko jasne! Lepiej do mnie przemaiwa filmik niz opisy. Kółkowa w praniu, ale jutro będziemy ćwiczyć (póki co potrafię ją ułozyc tak, by było wygodnie mi, a teraz pora na to, żeby i maluch był zadowolony )

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    A widzisz, uczyłam się zakładać kółkową (może lepiej zabrzmi uczę się na jakiś filmikach, gdzie przekładało się przez ramię już spiętą chustę, wkładało się dziecko i dociągało, toteż idei twista pojąć nie mogłam Jutro potrenujemy o ile dzieć się zgodzi, bo o ile tkaną chustę pokochał od pierwszego motnięcia, tak w kółkowej drze się w niebogłosy - pewnie czuje mocną niepewność mamy

Chustofanka

Domyślnie

lukrecjabo u nas też ryk - przy dociąganiu szczególnie... ale noszony lubi być, więc jak odkładam go na chwile, żeby poprawić chustę itp. to ryk, że odłożyłam mi sie wydaje, że u nas ryk bardziej z tego powodu, że mu niewygodnie... na szczęście wiązaną też pokochał

Uprawnienia umieszczania postów