Która nosiła?
jak tego dokonac i jak wrzucic dziecko?
Nosiłam tak Miłkę, miała dwa tygodnie jak ją wrzuciłam. Trzeba wrzucać metodą "na tobołek". Najlepszy jest plecak prosty. Na początku najtrudniej znaleźć nóżki, które u noworodka są wysoooko.
Najważniejsze, żeby naprawdę starannie dociągnąć pasmo po paśmie i skontrolować wiązanie w lustrze albo przez obserwatora zewnętrznego. A najlepiej jedno i drugie. Początkującym zdecydowanie odradzam!
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
Gratulacje! Niech się dobrze nosi!
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
Ja od dwóch dni próbujęMój niewiele starszy.
Pierwszy to był cud natury - nawet zdjęcia zrobiłam, ale potem usunęłam, bo wstyd
Ogólnie nieźle wyszedł, tylko górna krawędź wypadła młodemu 10 cm nad głowąCzyli łebek miał dobrze podparty
Wczoraj próbowałam z instrukcją Kingi (z chusta.pl) i na prawdę super.
Jak sobie przypomnę jak mi rece drżały jak wiązałam kieszonkę na dwutygodniowym szkrabie, to sama nie moge uwierzyć, że dwa miesiące później odważyłam się go wrzucic na plecy![]()
a nie powinno sie poczekac z tym plecakiem az dziecko zacznie pewnie trzymac glowke? czyli do ok. 3 miesiaca?
ja bym sie bala
ze juz nie wspomne, ze moze sie dziecku ulac, moze sie zakrztusic.
Dziwny pomysl jak dla mnie poki co...
wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®