Pokaż wyniki od 1 do 20 z 56

Wątek: Dzieci na plecach w trakcie wiązania- czy tez Wam się tak miotają?!

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    Damian na plechach, Maciek z przodu... czyli 40 kg na mnie a ja sama ważę 48 kg
    Nie rozumiem, czemu się dziwisz, Panthero... Taka siłka, a Ty byś chciała sadełko hodować?

Dirku, depczemy sobie po piętach Jak pisałaś, że nie ogarniasz dwójki dzieci, to chlipałam, że co mnie podkusiło na dwójkę maluszków A teraz mnie nie idzie plecak, bo młody podskakuje
    A czy to musi być plecak prosty? Spytam przewrotnie? Mnie prosty nie idzie, a z krzyżem idealny nie jest, ale jest w ogóle. Wg mnie zaletą jest, że jak wiążesz pierwszy węzeł, to dziecię trochę spacyfikowane już jest ruchowo i wtedy spokojniej dociągasz, a szybciej związać węzeł niż dociągnąć luźną chustę, mnie podkreślam. A na to przychodzą jeszcze dwie warstwy, które dziecko stabilizują i można je jeszcze dociągnąć później, jakby luziki wyszły. Bo mi wychodzą, choćbym bardzo się starała ich nie mieć.
    Bardzo poproszę doświadczone plecakowo mamy o słówko komentarza do mojego toku rozumowania.
    Ostatnio edytowane przez AS ; 29-07-2011 o 22:50 Powód: uściśliłam
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja ćwiczę plecaki od niedawna. Marysia raz się mota, a innym razem czeka spokojnie. Pod koniec motania często traci cierpliwość. A potem się bawi w prostowanie nóżek i odpychanie się ode mnie.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    dirk nie żartuj, co to 2,5 roku, mój przeszło 6 latek domaga sie na plecy... nosiłam osatnio w zeszłym roku chyba, nawet takie zdjecie wyszło w dzienniku bałtyckim - Damian na plechach, Maciek z przodu... czyli 40 kg na mnie a ja sama ważę 48 kg
    Przy Tobie wymiękam rzecz jasna, ale Pio to mój pierwszy chuścioch, do noszenia Aliki na takie dystanse nieprzyzwyczajona jestem, to odczułam ...

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta

Dirku, depczemy sobie po piętach Jak pisałaś, że nie ogarniasz dwójki dzieci, to chlipałam, że co mnie podkusiło na dwójkę maluszków A teraz mnie nie idzie plecak, bo młody podskakuje
    A czy to musi być plecak prosty? .
    Kochana, przy mnie to Ty jesteś chustoguru ...

Mi plecak z krzyżem z oglądu filmików wydał się trudniejszy, to się nie porywałam na wstępie, ale ...

A poza wszystkim- może to za dużo powiedziane ... ale dziś był nasz pierwszy raz !!!

Fachowe podrzutki na ramieniu jeszcze mi średnio idą, to metodą mamru- z kanapy... Syn brechał się w głos, chyba ubawiony jakością wykonania, ale - YES, YES, YES!- że tak klasyka zacytuję ...

Długo Go w tym niby-plecaku nie trzymałam, bo za luźno, itd. Ale dumnie pospacerowaliśmy po mieszkaniu moment- Młody zaciekawiony .

Ja w niemej euforii ...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Doskonale, gratulacje!
    Mnie dziś nawiedziła przyjazna chustomama i dała mi dużo porad, więc jutro próbujemy, dziś już się nie złożyło
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Doskonale, gratulacje!
    Mnie dziś nawiedziła przyjazna chustomama i dała mi dużo porad, więc jutro próbujemy, dziś już się nie złożyło
    Dzięki !!!

Dziś nosiliśmy się jeszcze dłużej ! Też jeszcze długa robota z dociagniem, bo marnie było, ale też Młody musi się przyzwyczaić do pobytu na plecach matki... I ja bardzo długo boje się Go puścić spod pupy, dziś to po prostu jedną połę z zębach trzymałam......

Ale powoli, powoli... i ośmielę się wrzucić fotkę .

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Doskonale, gratulacje!
    Czy mówisz o ślicznej,eterycznej blondynce?

Uprawnienia umieszczania postów