Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: JAK wysadzać pięciomiesięczną pannę ?

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie JAK wysadzać pięciomiesięczną pannę ?

jeśli już było to plis o linki, szukaj mi nie pomógł za bardzo.

A więc mój dylemat dotyczy kupek głównie. Bo wysadzam Różę od jakichś dwóch tygodni, i wiem kiedy je robi, rano od razu po przebudzeniu i po popołudniowej drzemce. No i wtedy ją wysadzam(zazwyczaj kupkę poprzedza salwa bączków )

I zastanawiam się czy ja nie wymuszam tej kupki trochę na niej, bo łapię ją tak pod kolankami że jednak te nóżki troszkę przygięte są do brzuszka... i nie wiem czy ja jej tej kupki nie wyciskam.. czy ona sama chce ją wtedy zrobić.. No jakoś nie kumam jak to ma wyglądać
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Chusteryczka

Domyślnie

No pomagasz jej trochę, ale chyba tak jest w porządku. Gdyby jej się nie chciało, to mimo podciągniętych nóg i tak nic by z tego nie wyszło

Domyślnie

No jasne, że pomagasz, ale gdyby nie chciała zrobić, to taka pomoc na nic by się zdała. Ja też tak robię

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Robię podobnie i jak nie chce mu się, to nie zrobi
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadorota Zobacz posta
    Robię podobnie i jak nie chce mu się, to nie zrobi
    nie no ja też z Róży nie wyduszę na siłę, tylko się zastanawiałam czy to nie jest jakaś silniejsza ingerencja w jej brzuszek. Może gdyby tak nie przyciskać to by zrobiła za godzinę. Albo czy potem nie będzie miała problemu ze zrobieniem, jak będę ją inaczej trzymać albo będzie siedziała na nocniku, to już nie będzie takiego nacisku na brzuszek.

Generalnie chodzi mi o to czy to naturalne czy jednak trochę wspomagane robienie kupki?
    Aha i czy waszym maluszkom też czasem troszkę sinieją nóżki przy tym wysadzaniu ?

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

pozycje wysadzania ze strony ekobaby.pl
    http://www.ekobaby.pl/ec_w_praktyce_...wysadzania.php

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Benowi sinieja i wtedy na chwile prostujemy nozki. Jakbym go miala trzymac 5 minut to by mial chyba fioletowe:/
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chioma Zobacz posta
    Benowi sinieja i wtedy na chwile prostujemy nozki. Jakbym go miala trzymac 5 minut to by mial chyba fioletowe:/
    a na jego skorze siny to siny ? Jak na takim odcieniu to widać ?
    no ja teraz ją zaczęłam brać w takiej pozycji pół leżącej nad umywalke

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Widac normalnie

Wydaje mi sie, ze poprostu trzeba wlasnie zmieniac pozycje. Moje rece i tak w jednej nie wyrabiaja
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Chustofanka Awatar elson
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja moją pięciomiesięczną pannę wysadzam podobnie i skubaniec od niedawna wyraźnie sugnalizuje kiedy NIE MA OCHOTY na wysadzanie, mimo, że jest po spaniu/pacerze/zabawie na brzuchu/2-godzinnej przerwie w sikaniu itp. Nie chce wówczas przyjąć pozycji do wypróżnienia. Za to wczoraj miałam niepodziankę. Wysadzałam ją jakoś tak w przelocie pakując dzieciaki na działkę ale zaraz zaczęła się prostować, no więc zapięłam ją w pieluchę do wyjścia i wróciłam do pakowania. Dopiero po jakimś kwadransie zauważyłam, że ona w ciągu tych kilku sekund nad nocnikiem jednak zrobił kupolek. Taka heca!
    Kubuś 2005, Wojtuś 2008, Joasia 2011 ...

http://chusty.info/forum/showthread....36#post1503336

Domyślnie

U nas nic nie sinieje, ale ja nie trzymam młodej długo- nie ma ochoty, to od razu mi to sygnalizuje, a jak chce siku/kupę, to robi zaraz po posadzeniu a toaletę. Co ciekawe, nie chce siadać ani na nocnik ani na podkłądkę- muszę ją wysadzać normalnie na toaletę

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

co do pozycji wysadzania... tak przenosząc na swoje realia - dorosłemu na leżąco chyba też by było trudniej kupę zrobić więc pozycja "siedząca" nad umywalką jak najbardziej sprzyja wypróżnieniu z kolei gdy Patryk ewidentnie nie ma ochoty ani na siku ani na kupke, to po 10 sekundach trzymania nad umywalką prostuje się i wygina do tyłu jakby chciał powiedzieć, "mama chodź stąd " nic na siłę...cierpliwości życzę Wam i sobie
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Domyślnie

u Kaliny wyginanie się oznacza często że zaraz siknie

ja mam w łapach już zakwasy od wysadzania panienki nad umywalką, ale na nakładce jeszcze mała nie umi, nie zakumała, czasem siknie, ale raczej przez przypadek

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

od jakiegoś czasu szukam nocniczka, o którym jakiś czas temu na forum było. O to taki jak w tym podanym linku z ekobaby z pozycji do wysadzania. Pamietacie nazwę?

edit
    już znalazłam
    Ostatnio edytowane przez Pastela ; 24-08-2011 o 21:16
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Uprawnienia umieszczania postów